De stilte der zee (e-Book)

Prijs € 4,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Vercors

EPUB met digitaal watermerk | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een Duitse officier wordt ingekwartierd bij een Fransman en zijn nichtje. De sfeer is ijzig. Geen woord wensen de Fransen met hun bezetter te wisselen. Maar gaandeweg raken de broer en zijn nicht in de ban van deze rijzige Germaan, die in niets beantwoordt aan het clichébeeld van de nazi. De stilte der zee kwam in de oorlogsjaren via via bij de ondergrondse Bezige Bij terecht. Tijdens het productieproces vielen de drukproeven in handen van de Gestapo. Twee drukkers en een typograaf werden gedood. Zo heeft deze kleine roman niet alleen het verzet tot onderwerp, maar is ook de ontstaansgeschiedenis daar nauw mee verweven. Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding verschijnt De stilte der zee in een nieuwe uitgave, van een voorwoord voorzien door Bezige Bij-directeur Henk Pröpper.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vercors
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023494638
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2015
Bestandsgrootte
1191728 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een Duitse officier wordt ingekwartierd bij een Fransman en zijn nichtje. De sfeer is ijzig. Geen woord wensen de Fransen met hun bezetter te wisselen. Maar gaandeweg raken de broer en zijn nicht in de ban van deze rijzige Germaan, die in niets beantwoordt aan het clichébeeld van de nazi. De stilte der zee kwam in de oorlogsjaren via via bij de ondergrondse Bezige Bij terecht. Tijdens het productieproces vielen de drukproeven in handen van de Gestapo. Twee drukkers en een typograaf werden gedood. Zo heeft deze kleine roman niet alleen het verzet tot onderwerp, maar is ook de ontstaansgeschiedenis daar nauw mee verweven.

Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding verschijnt De stilte der zee in een nieuwe uitgave, van een voorwoord voorzien door Bezige Bij-directeur Henk Pröpper.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vercors
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789023494638
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2015
Bestandsgrootte
1191728 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig