De troost van een lichaam

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Pieter Sparre

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 63-jarige leeftijd neemt Peter afscheid van de school, waaraan hij bijna 40 jaar als leraar scheikunde verbonden is geweest. Tal van vrienden en bekenden zijn bij zijn afscheid aanwezig, onder wie ook de vrouwen met wie hij ooit een relatie had. Op één na.Het afscheid confronteert hem met de vraag wie hij geworden is en wat voor hem de zin of de essentie van het leven is. Welke van zijn vroegere idealen hebben de tand des tijds doorstaan? Waar kan of durft hij nog in te geloven, of zich hard voor te maken? Hoe eerlijk zijn de vrienden waarmee hij zich omringd heeft en tegen wie hij heeft opgekeken? En hoezeer heeft hij zich zelf laten leiden door de waan van de dag of een plotseling opvlammende begeerte?Pas laat in zijn leven beseft hij hoe zijn drang te breken met zijn Zeeuws gereformeerde achtergrond en deel uit te maken van een milieu van links-activistische leeftijdgenoten hem heeft verwijderd van zichzelf en zijn eigen innerlijk kompas. Een verwijdering met een voor hem wel heel ingrijpend gevolg. Wie is hij, als het meest essentiële in het leven hem ontnomen is?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Sparre
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461536259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Beschrijving

Op 63-jarige leeftijd neemt Peter afscheid van de school, waaraan hij bijna 40 jaar als leraar scheikunde verbonden is geweest. Tal van vrienden en bekenden zijn bij zijn afscheid aanwezig, onder wie ook de vrouwen met wie hij ooit een relatie had. Op één na.

Het afscheid confronteert hem met de vraag wie hij geworden is en wat voor hem de zin of de essentie van het leven is. Welke van zijn vroegere idealen hebben de tand des tijds doorstaan? Waar kan of durft hij nog in te geloven, of zich hard voor te maken? Hoe eerlijk zijn de vrienden waarmee hij zich omringd heeft en tegen wie hij heeft opgekeken? En hoezeer heeft hij zich zelf laten leiden door de waan van de dag of een plotseling opvlammende begeerte?

Pas laat in zijn leven beseft hij hoe zijn drang te breken met zijn Zeeuws gereformeerde achtergrond en deel uit te maken van een milieu van links-activistische leeftijdgenoten hem heeft verwijderd van zichzelf en zijn eigen innerlijk kompas. Een verwijdering met een voor hem wel heel ingrijpend gevolg. Wie is hij, als het meest essentiële in het leven hem ontnomen is?


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Sparre
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461536259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Pak mee!