De tuinman van niemandsland - grote letter uitgave

roman

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Guus Bauer

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij een zaagmolen op een heuvel met sparren en dennen volgt een zoon stilzwijgendhet voorbeeld van zijn vader, zoals dat al generaties lang gebeurt. Hij zaagt bomen tot planken en zorgt voor veel nageslacht. Verder bemoeit hij zich nergens mee. Want vrede wordt altijd voorgoed gesloten, maar duurt zelden langer dan een paar jaar. Een voor een vertrekken de zonen uit het dal. De jongste, Zlatomir, blijft achter. Hij is bang om een ander mens te worden als hij de heuvel over gaat. Maar dan steekt er een venijnige oostenwind op.De tuinman van niemandsland bezit alle eigenschappen van een modern sprookje: poëtisch, wreed en geboetseerd naar een realiteit die we maar al te goed herkennen.Guus Bauer (géén familie van) is geboren in Amsterdam en keerde na vele omzwervingen in het buitenland naar deze stad terug. Hij schrijft, presenteert radio en maakt theater en muziek. In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad 2008 verzorgde hij de publicatie van het boek Bij Reve aan tafel. Eerder gaf Bauer werk uit van onder meer Gerrit Komrij, Hugo Claus, Adriaan Morriën en Theo van Gogh. Voorts schrijft Bauer boekrecensies en colomns over de actualiteiten voor diverse kranten en tijdschriften. De tuinman van niemandsland (2008) is zijn eerste roman. Het boek werd in meerdere landen vertaald, waaronder Duitsland en Tsjechië.Een literair kleinood. - De Standaard Verbluffend laconiek, echt raak. - Thomas Rosenboom ***** Nu.nl Een meesterlijke sfeertekening, bitterzoet ironisch. - Nelleke NoordervlietGenre: roman, 184 pagina’s € 19,95ISBN 978 9461010568

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus Bauer
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461010568
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Beschrijving

Bij een zaagmolen op een heuvel met sparren en dennen volgt een zoon stilzwijgend
het voorbeeld van zijn vader, zoals dat al generaties lang gebeurt. Hij zaagt bomen tot planken en zorgt voor veel nageslacht. Verder bemoeit hij zich nergens mee. Want vrede wordt altijd voorgoed gesloten, maar duurt zelden langer dan een paar jaar. Een voor een vertrekken de zonen uit het dal. De jongste, Zlatomir, blijft achter. Hij is bang om een ander mens te worden als hij de heuvel over gaat. Maar dan steekt er een venijnige oostenwind op.

De tuinman van niemandsland bezit alle eigenschappen van een modern sprookje: poëtisch, wreed en geboetseerd naar een realiteit die we maar al te goed herkennen.

Guus Bauer (géén familie van) is geboren in Amsterdam en keerde na vele omzwervingen in het buitenland naar deze stad terug. Hij schrijft, presenteert radio en maakt theater en muziek. In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad 2008 verzorgde hij de publicatie van het boek Bij Reve aan tafel. Eerder gaf Bauer werk uit van onder meer Gerrit Komrij, Hugo Claus, Adriaan Morriën en Theo van Gogh. Voorts schrijft Bauer boekrecensies en colomns over de actualiteiten voor diverse kranten en tijdschriften. De tuinman van niemandsland (2008) is zijn eerste roman. Het boek werd in meerdere landen vertaald, waaronder Duitsland en Tsjechië.
Een literair kleinood. - De Standaard
Verbluffend laconiek, echt raak. - Thomas Rosenboom
***** Nu.nl
Een meesterlijke sfeertekening, bitterzoet ironisch. - Nelleke Noordervliet
Genre: roman, 184 pagina’s € 19,95
ISBN 978 9461010568

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus Bauer
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461010568
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Pak mee!