De verborgen tuin

goudsmeden in Noord-India

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Saskia Konniger

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2007 en 2011 ging onderzoeker Saskia Konniger naar India om in het spoor van de edelsmeedtradities van Rajput koningshuizen en het Mogolrijk gouden sieraden te verwerven. Ze verkende de Rajasthaanse hoofdstad Jaipur, een mondiaal edelsteenhandelscentrum, ze bezocht juweliershuizen, sprak handelaren en was te gast op kleurrijke Rajput huwelijken waar jonge Rajputi’s een weg proberen te vinden tussen traditie en vernieuwing. De eeuwenoude kundan-techniek, die faam verwierf in de Mogolperiode, bleek nog in zwang. Konniger reisde af naar Bikaner, de stad waar goudsmeden zich toeleggen op de kundan-techniek, en maakte kennis met de goudsmeden. Hoe vinden zij aansluiting bij de moderne mondiale economie? De Verborgen Tuin, goudsmeden in India gaat in op achtergronden van de Mogol- en Rajputhofculturen en is een levendig verslag van de Rajasthaanse steden Bikaner en Jaipur anno nu. Catalogus Museum Volkenkunde, verschijnt bij de tentoonstelling De Verborgen Tuin, juwelen uit India 13 oktober 2011 – 8 april 2012.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Saskia Konniger
Uitgever
Stichting LM Publishers
ISBN
9789460221699
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In 2007 en 2011 ging onderzoeker Saskia Konniger naar India om in het spoor van de edelsmeedtradities van Rajput koningshuizen en het Mogolrijk gouden sieraden te verwerven. Ze verkende de Rajasthaanse hoofdstad Jaipur, een mondiaal edelsteenhandelscentrum, ze bezocht juweliershuizen, sprak handelaren en was te gast op kleurrijke Rajput huwelijken waar jonge Rajputi’s een weg proberen te vinden tussen traditie en vernieuwing. De eeuwenoude kundan-techniek, die faam verwierf in de Mogolperiode, bleek nog in zwang. Konniger reisde af naar Bikaner, de stad waar goudsmeden zich toeleggen op de kundan-techniek, en maakte kennis met de goudsmeden. Hoe vinden zij aansluiting bij de moderne mondiale economie?

De Verborgen Tuin, goudsmeden in India gaat in op achtergronden van de Mogol- en Rajputhofculturen en is een levendig verslag van de Rajasthaanse steden Bikaner en Jaipur anno nu.

Catalogus Museum Volkenkunde, verschijnt bij de tentoonstelling De Verborgen Tuin, juwelen uit India 13 oktober 2011 – 8 april 2012.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Saskia Konniger
Uitgever
Stichting LM Publishers
ISBN
9789460221699
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Pak mee!