De vijfde dag

Prijs € 18,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frank Noë

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na lang wachten eindelijk een opvolger voor zijn meesterlijke roman Het gemaalVoor de eenentwintigjarige Sylvia is viskwekerij De vijfde dag haar leven. In de nieuwe schone polder bij Lelystad schitteren de vissen in de kweekbakken. Het is na de oorlog. Nederland is in opbouw. Mannen gaan weer vissen maar de visstand is laag. De kwekerij van haar vader is een schot in de roos. Maar dan worden de Oostvaardersplassen tot natuurgebied verklaard en strijken er de eerste aalscholvers neer. Niemand kan voorspellen hoe de strijd tegen de beschermde vogels beslecht zal worden.Frank Noë kruipt in de huid van Sylvia om het verhaal van de kwekerij te vertellen. In zijn heldere, rake taal laat hij je de zilte wind voelen, het gekrijs van de vogels horen en sleept hij je mee in Sylvia's genadeloze strijd tegen de natuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Noë
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818664
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Na lang wachten eindelijk een opvolger voor zijn meesterlijke roman Het gemaal

Voor de eenentwintigjarige Sylvia is viskwekerij De vijfde dag haar leven. In de nieuwe schone polder bij Lelystad schitteren de vissen in de kweekbakken. Het is na de oorlog. Nederland is in opbouw. Mannen gaan weer vissen maar de visstand is laag. De kwekerij van haar vader is een schot in de roos. Maar dan worden de Oostvaardersplassen tot natuurgebied verklaard en strijken er de eerste aalscholvers neer. Niemand kan voorspellen hoe de strijd tegen de beschermde vogels beslecht zal worden.

Frank Noë kruipt in de huid van Sylvia om het verhaal van de kwekerij te vertellen. In zijn heldere, rake taal laat hij je de zilte wind voelen, het gekrijs van de vogels horen en sleept hij je mee in Sylvia's genadeloze strijd tegen de natuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Noë
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818664
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Pak mee!