De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka

Prijs € 20,99

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hilde Berger

Paperback | April 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 33 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Twee excentrieke figuren uit de culturele society beleven in deze biografische roman een liefde die letterlijk en figuurlijk waanzinnig is. Hij is Oskar Kokoschka, een gedreven kunstenaar en zij Alma Mahler, weduwe en muze van de componist, maar bovenal minnares van vele beroemde mannen.Kokoschka is voor haar een van de vele veroveringen, terwijl hij zijn hele leven met haar wil delen. Hij is echt gek van haar en blijkt de meest jaloerse man aller tijden te zijn die in zijn hartstocht de grenzen van leven en dood opzoekt.Alma deelt zijn passie in scènes die zinderen van tederheid, wreedheid, erotiek en artistieke bewogenheid en even hilarisch als dramatisch zijn. Hun opwindende relatie vindt een weerslag in zijn toneelstukken en schilderijen. In haar salons blijft Alma de spil van 'het wereldje' in Wenen, Berlijn en New York. Als Oskar zich buitengesloten voelt, neemt een levensgrote pop als Alma's evenbeeld haar plaats in. Het waanzinnige liefdesverhaal wordt steeds wilder.Hilde Berger (1946) is Oostenrijkse en werd in het Duitse taalgebied bekend als actrice, regisseur, dramaturg, scenarioschrijfster en romancière. Zij schreef na De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka de roman Tod und Mädchen - Egon Schiele und die Frauen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilde Berger
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Twee excentrieke figuren uit de culturele society beleven in deze biografische roman een liefde die letterlijk en figuurlijk waanzinnig is. Hij is Oskar Kokoschka, een gedreven kunstenaar en zij Alma Mahler, weduwe en muze van de componist, maar bovenal minnares van vele beroemde mannen.
Kokoschka is voor haar een van de vele veroveringen, terwijl hij zijn hele leven met haar wil delen. Hij is echt gek van haar en blijkt de meest jaloerse man aller tijden te zijn die in zijn hartstocht de grenzen van leven en dood opzoekt.
Alma deelt zijn passie in scènes die zinderen van tederheid, wreedheid, erotiek en artistieke bewogenheid en even hilarisch als dramatisch zijn. Hun opwindende relatie vindt een weerslag in zijn toneelstukken en schilderijen. In haar salons blijft Alma de spil van 'het wereldje' in Wenen, Berlijn en New York. Als Oskar zich buitengesloten voelt, neemt een levensgrote pop als Alma's evenbeeld haar plaats in. Het waanzinnige liefdesverhaal wordt steeds wilder.

Hilde Berger (1946) is Oostenrijkse en werd in het Duitse taalgebied bekend als actrice, regisseur, dramaturg, scenarioschrijfster en romancière. Zij schreef na De waanzinnige liefde van Alma Mahler en Oskar Kokoschka de roman Tod und Mädchen - Egon Schiele und die Frauen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilde Berger
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Pak mee!