De weg naar Schuilhoek

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Du Plessis

Paperback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de nacht van 23 augustus 1836 wordt een hele groep Voortrekkers, blanke Zuid-Afrikanen op zoek naar een eigen leefgebied, vermoord door een zwarte bende. Petronel en Lourens zijn de enigen die het bloedbad overleven. Petronel vindt een onderkomen bij haar zus Sofia en haar gezin, maar merkt algauw dat haar zus haar het leven bepaald niet makkelijk maakt.De vriendschap tussen Petronel en Lourens verdiept zich en Lourens zet alles op alles om een eigen plaas te kunnen kopen, zodat hij met Petronel een nieuw leven op kan bouwen. Maar Sofia en haar man werken hen tegen zo veel zij kunnen. Petronel en Lourens staan voor een raadsel. Ten einde raad begaat Petronel een wanhoopsdaad die de verhoudingen voorgoed laat kantelen.Dit sfeervolle en avontuurlijke verhaal over de Voortrekkers in Zuid-Afrika is tegelijk een wordingsroman, waarin twee jonge mensen ontdekken dat het leven zich zelden aftekent in zwart en wit, maar zo kleurrijk is als het Afrikaanse landschap zelf.Hans Du Plessis is doctor in de Afrikaanse Taalkunde. Behalve zijn academische publicaties publiceerde hij enkele dichtbundels, jeugdboeken en romans. 'De weg naar Schuilhoek' is zijn debuut in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Du Plessis
Uitgever
Mozaiek
ISBN
9789023994947
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In de nacht van 23 augustus 1836 wordt een hele groep Voortrekkers, blanke Zuid-Afrikanen op zoek naar een eigen leefgebied, vermoord door een zwarte bende. Petronel en Lourens zijn de enigen die het bloedbad overleven. Petronel vindt een onderkomen bij haar zus Sofia en haar gezin, maar merkt algauw dat haar zus haar het leven bepaald niet makkelijk maakt.

De vriendschap tussen Petronel en Lourens verdiept zich en Lourens zet alles op alles om een eigen plaas te kunnen kopen, zodat hij met Petronel een nieuw leven op kan bouwen. Maar Sofia en haar man werken hen tegen zo veel zij kunnen. Petronel en Lourens staan voor een raadsel. Ten einde raad begaat Petronel een wanhoopsdaad die de verhoudingen voorgoed laat kantelen.

Dit sfeervolle en avontuurlijke verhaal over de Voortrekkers in Zuid-Afrika is tegelijk een wordingsroman, waarin twee jonge mensen ontdekken dat het leven zich zelden aftekent in zwart en wit, maar zo kleurrijk is als het Afrikaanse landschap zelf.

Hans Du Plessis is doctor in de Afrikaanse Taalkunde. Behalve zijn academische publicaties publiceerde hij enkele dichtbundels, jeugdboeken en romans. 'De weg naar Schuilhoek' is zijn debuut in Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Du Plessis
Uitgever
Mozaiek
ISBN
9789023994947
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!