De weg van alle vlees

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Samuel Butler

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De roman neemt een aanvang drie generaties voor de geboorte van de hoofdpersoonErnest Pontifex, bij overgrootvader John. Diens enige zoon George kan goedleren en wordt op zijn vijftiende ingelijfd bij de religieuze uitgeverij van een oom in Londen, waar hij zich als gewiekst zakenman ontpopt en later alles erft.George's jongste zoon Theobald, het tegendeel van een veelbelovende zakenman,moet dan maar dominee worden, vooraf te gaan door het behalen van een doctorstitel aan Cambridge. Datzelfde lot wacht Theobalds oudste zoon Ernest,die vanaf de wieg gebukt gaat onder een agressieve, verbitterde maar buiten dedeur o zo rechtschapen vader. In deze geschiedenis, verteld door de peetvader van de held, worden de bedenkelijke motieven, uitingen en gedragingen van de meeste betrokkenen met bijtende spot neergezet, opgeluisterd door hilarische innerlijke monologen.De roman The Way of All Flesh werd in 1998 door de grote Amerikaanse uitgever Modern Library gerangschikt als twaalfde op de lijst van 100 beste Engelstalige romans van de twintigste eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Samuel Butler
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028241947
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De roman neemt een aanvang drie generaties voor de geboorte van de hoofdpersoon
Ernest Pontifex, bij overgrootvader John. Diens enige zoon George kan goed
leren en wordt op zijn vijftiende ingelijfd bij de religieuze uitgeverij van een oom in Londen, waar hij zich als gewiekst zakenman ontpopt en later alles erft.
George's jongste zoon Theobald, het tegendeel van een veelbelovende zakenman,
moet dan maar dominee worden, vooraf te gaan door het behalen van een doctorstitel aan Cambridge. Datzelfde lot wacht Theobalds oudste zoon Ernest,
die vanaf de wieg gebukt gaat onder een agressieve, verbitterde maar buiten de
deur o zo rechtschapen vader. In deze geschiedenis, verteld door de peetvader van de held, worden de bedenkelijke motieven, uitingen en gedragingen van de meeste betrokkenen met bijtende spot neergezet, opgeluisterd door hilarische innerlijke monologen.

De roman The Way of All Flesh werd in 1998 door de grote Amerikaanse uitgever Modern Library gerangschikt als twaalfde op de lijst van 100 beste Engelstalige romans van de twintigste eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Samuel Butler
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028241947
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!