De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

Prijs € 49,95

Uitverkocht

P. Artusi

Hardback | December 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Italië is Pellegrino Artusi net zo beroemd als Verdi en Puccini. Elders wordt hij wel de Escoffier van Italië genoemd. Vóór Artusi was er geen sprake van een Italiaanse keuken. Er bestonden talrijke plaatselijke kooktradities zonder veel onderlinge samenhang. Artusi reisde het land af, verzamelde, proefde, noteerde. Met aanstekelijk enthousiasme bracht hij als eerste het land culinair in kaart en smeedde het daarmee tot een eenheid waar politici alleen van konden dromen. Artusi was zelf geen professionele kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. Dit boek is de collectie van een gepassioneerd liefhebber. De klassieke Italiaanse keuken is zonder 'De Artusi' eenvoudig ondenkbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Artusi
Uitgever
Pereboom, Uitgever
ISBN
9789077455265
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Italië is Pellegrino Artusi net zo beroemd als Verdi en Puccini. Elders wordt hij wel de Escoffier van Italië genoemd. Vóór Artusi was er geen sprake van een Italiaanse keuken. Er bestonden talrijke plaatselijke kooktradities zonder veel onderlinge samenhang. Artusi reisde het land af, verzamelde, proefde, noteerde. Met aanstekelijk enthousiasme bracht hij als eerste het land culinair in kaart en smeedde het daarmee tot een eenheid waar politici alleen van konden dromen. Artusi was zelf geen professionele kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. Dit boek is de collectie van een gepassioneerd liefhebber. De klassieke Italiaanse keuken is zonder 'De Artusi' eenvoudig ondenkbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Artusi
Uitgever
Pereboom, Uitgever
ISBN
9789077455265
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!