De witte duisternis (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

David Grann

EPUB met digitaal watermerk | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Henry Worsley was een liefhebbende vader en een onderscheiden officier van de Britse special forces. Zijn grote idool: Ernest Shackleton, de man die in de negentiende eeuw probeerde om als eerste de Zuidpool te bereiken en later probeerde om Antarctica te voet te doorkruisen. Levensgevaarlijke tochten, waarbij Shackleton zich een heldhaftig leider toonde. Een van de voorouders van Worsley, Frank Worsley, was meegeweest op een van de tochten van Shackleton. Worsley voelde zich al zijn hele leven erg aangetrokken door die expedities. Hij verzamelde alles wat met de reizen te maken had en was vastbesloten de reizen zelf ook te maken, en dan te slagen waar Shackleton gefaald had. In 2008 ondernam Worsley met twee andere nazaten van de oorspronkelijke expeditie een reis door Antarctica. In 2015 besloot hij terug te keren naar dat barre landschap en helemaal alleen van de ene kant van het continent naar de andere te lopen. Een levensgevaarlijke tocht, zoals zou blijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Grann
Uitgever
Q
ISBN
9789021415826
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
4877724 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
83

Beschrijving

Henry Worsley was een liefhebbende vader en een onderscheiden officier van de Britse special forces. Zijn grote idool: Ernest Shackleton, de man die in de negentiende eeuw probeerde om als eerste de Zuidpool te bereiken en later probeerde om Antarctica te voet te doorkruisen. Levensgevaarlijke tochten, waarbij Shackleton zich een heldhaftig leider toonde. Een van de voorouders van Worsley, Frank Worsley, was meegeweest op een van de tochten van Shackleton.
Worsley voelde zich al zijn hele leven erg aangetrokken door die expedities. Hij verzamelde alles wat met de reizen te maken had en was vastbesloten de reizen zelf ook te maken, en dan te slagen waar Shackleton gefaald had.
In 2008 ondernam Worsley met twee andere nazaten van de oorspronkelijke expeditie een reis door Antarctica. In 2015 besloot hij terug te keren naar dat barre landschap en helemaal alleen van de ene kant van het continent naar de andere te lopen. Een levensgevaarlijke tocht, zoals zou blijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Grann
Uitgever
Q
ISBN
9789021415826
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
4877724 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
83