De witte ruiter

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Bernard Cornwell

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het vervolg van de succesroman Het Laatste Koninkrijk is De Witte Ruiter, het tweede deel van een hartveroverende reeks over het lot van de legendarische Alfred de Grote en het ontstaan van Engeland zoals we dat kennen. In dit boek staan de Saksen er aanvankelijk uitermate beroerd voor. Verslagen door de Vikingen, die praktisch heel Engeland hebben onderworpen, trekken Alfred en een kleine troep krijgers zich terug in het moeras. Een van hen is Uhtred, de hoofdpersoon van deze reeks. Voor een moment overdenkt Uhtred, de hoofdpersoon van dit boek, de twee zielen die in zijn borst huizen: Viking en Saks. 'Ik begreep eindelijk dat ik bij de Vikingen weliswaar gelijk was aan mijn naaste vrienden, maar dat ik zonder die vrienden een van de vele krijgers zonder land of heer zou zijn. Onder de Saksen echter was ik werkelijk één van hen en niet afhankelijk van andermans grootmoedigheid.'Veel gelegenheid voor zulke overpeinzingen heeft de held van Het Laatste Koninkrijk niet, want ook in De Witte Ruiter tuimelen de gewelddadige krachtmetingen tussen de Vikingen en de Saksen van de pagina. Tegen de achtergrond van de grillige Engelse zuidwestkust, de moerassen van Somerset en het verafgelegen westen van Wales weerstaat de gedecimeerde macht van Alfred de Grote. In dit negende-eeuwse drama speelt Uhtred zijn eigen rol.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Cornwell
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057309106
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Het vervolg van de succesroman Het Laatste Koninkrijk is De Witte Ruiter, het tweede deel van een hartveroverende reeks over het lot van de legendarische Alfred de Grote en het ontstaan van Engeland zoals we dat kennen. In dit boek staan de Saksen er aanvankelijk uitermate beroerd voor. Verslagen door de Vikingen, die praktisch heel Engeland hebben onderworpen, trekken Alfred en een kleine troep krijgers zich terug in het moeras.
Een van hen is Uhtred, de hoofdpersoon van deze reeks. Voor een moment overdenkt Uhtred, de hoofdpersoon van dit boek, de twee zielen die in zijn borst huizen: Viking en Saks.
'Ik begreep eindelijk dat ik bij de Vikingen weliswaar gelijk was aan mijn naaste vrienden, maar dat ik zonder die vrienden een van de vele krijgers zonder land of heer zou zijn. Onder de Saksen echter was ik werkelijk één van hen en niet afhankelijk van andermans grootmoedigheid.'
Veel gelegenheid voor zulke overpeinzingen heeft de held van Het Laatste Koninkrijk niet, want ook in De Witte Ruiter tuimelen de gewelddadige krachtmetingen tussen de Vikingen en de Saksen van de pagina. Tegen de achtergrond van de grillige Engelse zuidwestkust, de moerassen van Somerset en het verafgelegen westen van Wales weerstaat de gedecimeerde macht van Alfred de Grote. In dit negende-eeuwse drama speelt Uhtred zijn eigen rol.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Cornwell
Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057309106
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Pak mee!