De zon is vrouwelijk

een keuze uit de gedichten

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Elly de Waard

Hardback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elly de Waard (1940) schreef meer dan vijftien jaar over popmuziek en debuteerde laat als dichter, in 1978, met de bundel Afstand. Van meet af aan pleitte ze voor meer ruimte voor een lyrische poëzie waarin gevoelens op directe wijze worden geuit. De Nederlandse poëzie moest naar haar mening worden gevitaliseerd door er de emotionaliteit van de popmuziek in te laten doorklinken. Tot haar belangrijkste voorbeelden rekende zij dichters als Emily Dickinson, Sylvia Plath, J.H.Leopold en Yossif Brodsky.De kracht van Elly de Waard ligt in haar beeldend vermogen en gevoel voor ritme. Dit is gepassioneerde liefdeslyriek, direct en met grote inzet geschreven.In De zon is vrouwelijk is een selectie gemaakt van haar mooiste werk tot nu toe.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elly de Waard
Uitgever
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789041740519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Elly de Waard (1940) schreef meer dan vijftien jaar over popmuziek en debuteerde laat als dichter, in 1978, met de bundel Afstand. Van meet af aan pleitte ze voor meer ruimte voor een lyrische poëzie waarin gevoelens op directe wijze worden geuit. De Nederlandse poëzie moest naar haar mening worden gevitaliseerd door er de emotionaliteit van de popmuziek in te laten doorklinken. Tot haar belangrijkste voorbeelden rekende zij dichters als Emily Dickinson, Sylvia Plath, J.H.Leopold en Yossif Brodsky.

De kracht van Elly de Waard ligt in haar beeldend vermogen en gevoel voor ritme. Dit is gepassioneerde liefdeslyriek, direct en met grote inzet geschreven.

In De zon is vrouwelijk is een selectie gemaakt van haar mooiste werk tot nu toe.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elly de Waard
Uitgever
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789041740519
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142