De zwarte Messias (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Chika Unigwe

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Londen 1796. Doodop en overmand door emoties vertelt de oude Gustavus Vassa het verhaal van zijn turbulente leven. Als kind wordt hij samen met zijn zus in Nigeria gekidnapt en verkocht als slaaf. Vassa reist de bewoonde wereld rond, van Amerika tot Europa, en wroet zich een weg naar de vrijheid. Hij leert zichzelf lezen en schrijven, trouwt met een beeldschoon blank Brits meisje, en wordt een belangrijke stem in het verzet tegen de slavernij.De zwarte messias is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Chika Unigwe heeft het wilde leven van Gustavus Vassa herschreven tot een magistraal epos en een tijdloos liefdesverhaal. Maar De zwarte messias is ook een meeslepende avonturenroman die de lezer binnenlaat in het ruim van slavenschepen en de achterkamers van de achttiende eeuw. Chika Unigwe (Nigeria, 1974) won als debutante de Commonwealth Short Story Award. Haar carriere nam een hoge vlucht met de romans Fata Morgana en Nachtdanser. Unigwes werk verschijnt in het Engels, Italiaans, Duits en Hongaars. In 2012 werd zij genomineerd voor de Wole Soyinka Prize for Literature (de Afrikaanse Nobelprijs) en won ze de Nigeria Prize for Literature.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chika Unigwe
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789460422324
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2013
Bestandsgrootte
997749 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Londen 1796. Doodop en overmand door emoties vertelt de oude Gustavus Vassa het verhaal van zijn turbulente leven. Als kind wordt hij samen met zijn zus in Nigeria gekidnapt en verkocht als slaaf. Vassa reist de bewoonde wereld rond, van Amerika tot Europa, en wroet zich een weg naar de vrijheid. Hij leert zichzelf lezen en schrijven, trouwt met een beeldschoon blank Brits meisje, en wordt een belangrijke stem in het verzet tegen de slavernij.De zwarte messias is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Chika Unigwe heeft het wilde leven van Gustavus Vassa herschreven tot een magistraal epos en een tijdloos liefdesverhaal. Maar De zwarte messias is ook een meeslepende avonturenroman die de lezer binnenlaat in het ruim van slavenschepen en de achterkamers van de achttiende eeuw.

Chika Unigwe (Nigeria, 1974) won als debutante de Commonwealth Short Story Award. Haar carriere nam een hoge vlucht met de romans Fata Morgana en Nachtdanser. Unigwes werk verschijnt in het Engels, Italiaans, Duits en Hongaars. In 2012 werd zij genomineerd voor de Wole Soyinka Prize for Literature (de Afrikaanse Nobelprijs) en won ze de Nigeria Prize for Literature.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chika Unigwe
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789460422324
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2013
Bestandsgrootte
997749 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220