Dichter van de droge naald

Frank Lodeizen 1931-2013

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Rineke van Houten

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beeldend kunstenaar Frank Lodeizen – familie van dichter Hans Lodeizen, vader van actrice Rifka Lodeizen – ontsnapte in de oorlog aan de gaskamer en vond als joodse wees een nieuw thuis in het Amsterdam van de Cobra-kunstenaars en de dichters van de Vijftigers. Lodeizen, een talentvol etser, sloot vriendschap met Lucebert, Bert Schierbeek, Simon Carmiggelt, Remco Campert en Hans Andreus. Hij trouwde vijf keer en leidde een turbulent leven. Kunst hielp hem zijn eigen wereld te scheppen en traumatische gebeurtenissen in de oorlog te verwerken. Rineke van Houten voerde vele gesprekken met Lodeizen zelf en zijn familie en vrienden, en brengt zo zijn verhaal tot leven tegen de achtergrond van een periode van grote maatschappelijke ontworteling en vernieuwing in na-oorlogs Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rineke van Houten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514347
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Beeldend kunstenaar Frank Lodeizen – familie van dichter Hans Lodeizen, vader van actrice Rifka Lodeizen – ontsnapte in de oorlog aan de gaskamer en vond als joodse wees een nieuw thuis in het Amsterdam van de Cobra-kunstenaars en de dichters van de Vijftigers. Lodeizen, een talentvol etser, sloot vriendschap met Lucebert, Bert Schierbeek, Simon Carmiggelt, Remco Campert en Hans Andreus. Hij trouwde vijf keer en leidde een turbulent leven. Kunst hielp hem zijn eigen wereld te scheppen en traumatische gebeurtenissen in de oorlog te verwerken.
Rineke van Houten voerde vele gesprekken met Lodeizen zelf en zijn familie en vrienden, en brengt zo zijn verhaal tot leven tegen de achtergrond van een periode van grote maatschappelijke ontworteling en vernieuwing in na-oorlogs Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rineke van Houten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514347
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Pak mee!