Dinsdagland

schetsen van Belgie

Prijs € 17,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Dimitri Verhulst

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dimitri Verhulst DinsdaglandDinsdagland is een verzameling reisreportages van een thuisblijver. Over Belgi Het is een liefdesverklaring aan de kleine Belg, een verwondering over zijn amusement, een ode aan zijn in onbruik rakende schone woorden. Het is een in stukken en brokken geslagen vertelling over een Belgische jeugd, een boekstaven van de dingen die voorbijgaan. Het is gazettenpraat en caf aat, een getuigenis met grote gebaren, een openlijk gelofte van Belgheid. Het gaat over duiven en de dood, over trekpaarden en hun droeften, over heilige maagden en wielerkoers, over de God van gisteren en over nonkel Potrel. Het is een monument voor wat gaat sneuvelen, een logboek van een land, de restjes van een drinkgelag. Het is konijn met pruimen, lectuur voor onder de haardroger van het kapsalon, handgeschreven jazz voor trompet en majorette.De pers over Dinsdagland:‘Dinsdagland bundelt 16 scherpe observaties van een sterke stilist die met veel gevoel voor timing en vertelkracht de aandacht van zijn lezers vasthoudt.’ De Tijd‘Op uiterst geestige wijze beschrijft Verhulst in korte verhalen het kleinschalige Belgische geluk.[…] Een 174 bladzijden durende ode aan onze zuiderburen, die door subtiele ironie en een verklarende toon ook geschikt is voor kaaskoppen.’ ElsevierDimitri Verhulst (Aalst, 1972) publiceerde vanaf zijn debuut in 1999 elk jaar een boek. Ze werden stuk voor stuk lovend besproken. In 2006 brak hij door met zijn roman De helaasheid der dingen, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs, De helaasheid der dingen wordt verfilmd en heeft, net als zijn roman Problemski Hotel, in meerdere talen zijn weg naar het buitenland gevonden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dimitri Verhulst
Uitgever
Contact
ISBN
9789025425081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dimitri Verhulst Dinsdagland
Dinsdagland is een verzameling reisreportages van een thuisblijver. Over Belgi Het is een liefdesverklaring aan de kleine Belg, een verwondering over zijn amusement, een ode aan zijn in onbruik rakende schone woorden. Het is een in stukken en brokken geslagen vertelling over een Belgische jeugd, een boekstaven van de dingen die voorbijgaan. Het is gazettenpraat en caf aat, een getuigenis met grote gebaren, een openlijk gelofte van Belgheid. Het gaat over duiven en de dood, over trekpaarden en hun droeften, over heilige maagden en wielerkoers, over de God van gisteren en over nonkel Potrel. Het is een monument voor wat gaat sneuvelen, een logboek van een land, de restjes van een drinkgelag. Het is konijn met pruimen, lectuur voor onder de haardroger van het kapsalon, handgeschreven jazz voor trompet en majorette.
De pers over Dinsdagland:
‘Dinsdagland bundelt 16 scherpe observaties van een sterke stilist die met veel gevoel voor timing en vertelkracht de aandacht van zijn lezers vasthoudt.’ De Tijd
‘Op uiterst geestige wijze beschrijft Verhulst in korte verhalen het kleinschalige Belgische geluk.[…] Een 174 bladzijden durende ode aan onze zuiderburen, die door subtiele ironie en een verklarende toon ook geschikt is voor kaaskoppen.’ Elsevier
Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) publiceerde vanaf zijn debuut in 1999 elk jaar een boek. Ze werden stuk voor stuk lovend besproken. In 2006 brak hij door met zijn roman De helaasheid der dingen, die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs, De helaasheid der dingen wordt verfilmd en heeft, net als zijn roman Problemski Hotel, in meerdere talen zijn weg naar het buitenland gevonden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dimitri Verhulst
Uitgever
Contact
ISBN
9789025425081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!