Dit was Veronica

geschiedenis van een piraat

Prijs € 34,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Auke Kok

Paperback | Augustus 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het ultieme boek over de roerige jaren '60 en'70 vanuit het perspectief waar het allemaal om draaide: vrijheid, seks en rock'n rollNummerrr...1! Wie jong en onrustig was in de jaren zestig en zeventig stemde zijn radio af op Veronica, 'het station waar muziek in zit.' Willem van Kooten (alias Joost de Draaijer), Lex Harding, Tineke, Rob Out en al die andere dj's bezorgden het verzuilde Nederland een slechte nachtrust. Losjes en avontuurlijk introduceerde hun piratenzender een nieuwe toon: die van de jeugd.Kok ontrafelt de mythische geschiedenis van de zeezender, die zo rijk was aan incidenten en persoonlijke tragedies. Wat was er zo bedreigend aan Elvis Presley? Aan commercials? Aan transistorradio's? En hoe zat het met die wonderlijke bomaanslag op Radio Noordzee? De antwoorden staan in Dit was Veronica, waarmee Kok na zijn bekroonde 1974 -Wij waren de besten opnieuw een meeslepend tijdsdocument aflevert. Een verhaal over geld, jaloezie en pioniersdrift.Auke Kok (1956) is journalist, schrijver en columnist in NRC HANDELS-BLAD. Eerder verschenen van zijn hand De verrader-Leven en dood van Anton van der Waals; Balverliefd; 1974 - Wij waren de besten (bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2004) en Onze Jongens-De nieuwe helden van Oranje.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Auke Kok
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789060056226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Beschrijving

Het ultieme boek over de roerige jaren '60 en'70 vanuit het perspectief waar het allemaal om draaide: vrijheid, seks en rock'n roll
Nummerrr...1! Wie jong en onrustig was in de jaren zestig en zeventig stemde zijn radio af op Veronica, 'het station waar muziek in zit.' Willem van Kooten (alias Joost de Draaijer), Lex Harding, Tineke, Rob Out en al die andere dj's bezorgden het verzuilde Nederland een slechte nachtrust. Losjes en avontuurlijk introduceerde hun piratenzender een nieuwe toon: die van de jeugd.
Kok ontrafelt de mythische geschiedenis van de zeezender, die zo rijk was aan incidenten en persoonlijke tragedies. Wat was er zo bedreigend aan Elvis Presley? Aan commercials? Aan transistorradio's? En hoe zat het met die wonderlijke bomaanslag op Radio Noordzee? De antwoorden staan in Dit was Veronica, waarmee Kok na zijn bekroonde 1974 -Wij waren de besten opnieuw een meeslepend tijdsdocument aflevert. Een verhaal over geld, jaloezie en pioniersdrift.
Auke Kok (1956) is journalist, schrijver en columnist in NRC HANDELS-BLAD. Eerder verschenen van zijn hand De verrader-Leven en dood van Anton van der Waals; Balverliefd; 1974 - Wij waren de besten (bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2004) en Onze Jongens-De nieuwe helden van Oranje.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Auke Kok
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789060056226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Pak mee!