Dokter, wat doet u nu?! (e-Book)

medische missers

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Robert Youngson, Ian Schott

EPUB met digitaal watermerk | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Balancerend op het scherpst van de snede tussen komedie en tragedie leggen Youngson en Schott haarfijn uit waarom je die lui in een witte jas niet altijd kunt vertrouwen. Een chirurg verwijdert de gezonde kant van iemands brein in plaats van de kwaadaardige tumor aan de andere kant. Een patiënt sterft omdat er door het aderlaten nauwelijks bloed meer in zijn lichaam zit. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden uit de lange, niet altijd even gelukkige geschiedenis van de medische wetenschap… In Dokter, wat doet u nu?! komen alle beroemde en beruchte gebeurtenissen uit de geneeskunde voorbij, van het inzetten van bloedzuigers tot het voorschrijven van medicatie die vele malen erger bleek dan de kwaal. Het gaat over menselijke proefkonijnen en artsen die zelf verslaafd waren aan de medicijnen die ze voorschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Youngson, Ian Schott
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460235566
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
480740 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
309

Beschrijving

Balancerend op het scherpst van de snede tussen komedie en tragedie leggen Youngson en Schott haarfijn uit waarom je die lui in een witte jas niet altijd kunt vertrouwen.

Een chirurg verwijdert de gezonde kant van iemands brein in plaats van de kwaadaardige tumor aan de andere kant. Een patiënt sterft omdat er door het aderlaten nauwelijks bloed meer in zijn lichaam zit. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden uit de lange, niet altijd even gelukkige geschiedenis van de medische wetenschap…

In Dokter, wat doet u nu?! komen alle beroemde en beruchte gebeurtenissen uit de geneeskunde voorbij, van het inzetten van bloedzuigers tot het voorschrijven van medicatie die vele malen erger bleek dan de kwaal. Het gaat over menselijke proefkonijnen en artsen die zelf verslaafd waren aan de medicijnen die ze voorschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Youngson, Ian Schott
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460235566
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
480740 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
309