Donkere Wolken

hoe een natuurrijk volkstuinenpark met de ondergang bedreigd werd

Prijs € 22,11

Uitverkocht

Frans Picavet

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De euforie na het behalen van het Keurmerk - uitvoerig beschreven in 'Een Huis voor de Natuur' - is niet van lange duur, want al spoedig verschijnt in de plaatselijke krant een bericht met als titel 'Einde van de volkstuintjes?' Tuinvereniging Vreugde na Arbeid is in rep en roer. Wordt het volkstuinenpark verplaatst, opgeheven? Dit onheilsbericht hangt gedurende lange tijd als een donkere wolk boven de vereniging en bepaalt in grote mate de stemming onder de tuinders. Het bestuur laat het er echter niet bij zitten en schakelt het AVVN in, de landelijke organisatie voor hobbytuinders. Het AVVN heeft al meerdere keren het tij weten te keren door gemeentebesturen te laten zien dat een natuurrijk volkstuinenpark zoals VnA van grote waarde is voor de inwoners van de gemeente. Ook de tuinders zetten zich schrap en bundelen hun krachten in de actiegroep "VnA blijft!" Tijdens het 50-jarig jubileum van VnA prijst burgemeester Otto Ogentroost in gloedvolle bewoordingen de tuinvereniging en zegt hij de tuinders toe samen met wethouder Ester Ereprijs te vechten voor het behoud van het tuinenpark. Is hij werkelijk zo begaan met het lot van tuinverenigingen? De tijd zal het leren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans Picavet
Uitgever
Boekhandel Venstra
ISBN
9789461934925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

De euforie na het behalen van het Keurmerk - uitvoerig beschreven in 'Een Huis voor de Natuur' - is niet van lange duur, want al spoedig verschijnt in de plaatselijke krant een bericht met als titel 'Einde van de volkstuintjes?'
Tuinvereniging Vreugde na Arbeid is in rep en roer. Wordt het volkstuinenpark verplaatst, opgeheven? Dit onheilsbericht hangt gedurende lange tijd als een donkere wolk boven de vereniging en bepaalt in grote mate de stemming onder de tuinders.
Het bestuur laat het er echter niet bij zitten en schakelt het AVVN in, de landelijke organisatie voor hobbytuinders. Het AVVN heeft al meerdere keren het tij weten te keren door gemeentebesturen te laten zien dat een natuurrijk volkstuinenpark zoals VnA van grote waarde is voor de inwoners van de gemeente. Ook de tuinders zetten zich schrap en bundelen hun krachten in de actiegroep "VnA blijft!"
Tijdens het 50-jarig jubileum van VnA prijst burgemeester Otto Ogentroost in gloedvolle bewoordingen de tuinvereniging en zegt hij de tuinders toe samen met wethouder Ester Ereprijs te vechten voor het behoud van het tuinenpark. Is hij werkelijk zo begaan met het lot van tuinverenigingen? De tijd zal het leren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans Picavet
Uitgever
Boekhandel Venstra
ISBN
9789461934925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328