Dood op de rots

het onderzoek naar een sterfgeval teveel in een door pest getroffen Italiaanse stad in de veertiende eeuw

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Anne Doedens

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1347/8 slaat de Pest toe in Europa. Er vallen miljoenen doden. De verschrikkelijke ziekte manifesteert zich in het Westen het eerst in Italië. Ook de stad Orvieto, niet ver van Rome, wordt zwaar getroffen. Onder de vele doden die de stad telt, is in ieder geval één verdacht sterfgeval... Een dode teveel... Wie is de dader? Een web van intriges rond een machtsstrijd tussen Italiaanse stadstaten wordt zichtbaar. In de kroniek van meester Paolo di Giovanni, geneesheer in Orvieto, worden de oorzaken van de Plaag duidelijk.Anne Doedens is historicus en maakte voor deze historische thriller gebruik van modern onderzoek naar de geschiedenis van de Pest en veertiende-eeuwse ooggetuigenverslagen. Hoewel de moord fictie is, is de omgeving waarin hij plaats vindt, dat niet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anne Doedens
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530837
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 1347/8 slaat de Pest toe in Europa. Er vallen miljoenen doden. De verschrikkelijke ziekte manifesteert zich in het Westen het eerst in Italië. Ook de stad Orvieto, niet ver van Rome, wordt zwaar getroffen. Onder de vele doden die de stad telt, is in ieder geval één verdacht sterfgeval... Een dode teveel... Wie is de dader? Een web van intriges rond een machtsstrijd tussen Italiaanse stadstaten wordt zichtbaar. In de kroniek van meester Paolo di Giovanni, geneesheer in Orvieto, worden de oorzaken van de Plaag duidelijk.
Anne Doedens is historicus en maakte voor deze historische thriller gebruik van modern onderzoek naar de geschiedenis van de Pest en veertiende-eeuwse ooggetuigenverslagen. Hoewel de moord fictie is, is de omgeving waarin hij plaats vindt, dat niet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anne Doedens
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530837
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig