Drie sterke vrouwen

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marie Ndiaye

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drie verhalen, drie vrouwen: Norah, Fanta en Khady Demba. Norah moet van haar vader naar Senegal komen om haar broer te verdedigen voor de rechtbank. Fanta volgt haar blanke man naar Frankrijk, waar hun huwelijk zware averij oploopt. Khady Demba, een jonge weduwe, wordt op weg gestuurd naar Europa.NDiaye laat op een respectvolle en ingetogen manier zien hoe deze vrouwen vechten voor het behoud van hun waardigheid.Marie NDiaye (Frankrijk, 1967) debuteerde nog voor haar achttiende met De jonge Z. Bij De Geus verschenen eerder Lieve familie, Heksenschool, De tijd van het jaar en Rosie Carpe. Voor de laatste kreeg NDiaye in 2001 de prix Femina. Met Drie sterke vrouwen won ze in 2009 de prestigieuze prix Goncourt en in 2011 de Europese Literatuurprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marie Ndiaye
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044520446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Drie verhalen, drie vrouwen: Norah, Fanta en Khady Demba. Norah moet van haar vader naar Senegal komen om haar broer te verdedigen voor de rechtbank. Fanta volgt haar blanke man naar Frankrijk, waar hun huwelijk zware averij oploopt. Khady Demba, een jonge weduwe, wordt op weg gestuurd naar Europa.
NDiaye laat op een respectvolle en ingetogen manier zien hoe deze vrouwen vechten voor het behoud van hun waardigheid.

Marie NDiaye (Frankrijk, 1967) debuteerde nog voor haar achttiende met De jonge Z. Bij De Geus verschenen eerder Lieve familie, Heksenschool, De tijd van het jaar en Rosie Carpe. Voor de laatste kreeg NDiaye in 2001 de prix Femina. Met Drie sterke vrouwen won ze in 2009 de prestigieuze prix Goncourt en in 2011 de Europese Literatuurprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marie Ndiaye
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044520446
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!