Drijfzand & Schutkleur (e-Book)

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Nella Larsen

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drijfzand is het tragische, deels autobiografische verhaal van een rusteloze Deens-Afro-Amerikaanse onderwijzeres die in het gesegregeerde Amerika van de jaren ’20 op zoek is naar haar plaats in de wereld. Schutkleur gaat over twee vriendinnen van gemengd bloed die ieder op hun eigen wijze gebruikmaken van het feit dat ze voor blank kunnen doorgaan. Hoofdpersoon Irene Redfield gebruikt dit om, heel onschuldig, thee te drinken in deftige hotels waar ze als ‘negro’ niet gewenst zou zijn. Haar jeugdvriendin Clare Kendry speelt een gevaarlijker spel: zij trouwt met een blanke racist. Clares grote geheim en Irenes dubbele moraal zijn de ingrediënten van een psychologische novelle die van begin tot eind zindert van spanning en onheil.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nella Larsen
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046822968
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
789247 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Beschrijving

Drijfzand is het tragische, deels autobiografische verhaal van een rusteloze Deens-Afro-Amerikaanse onderwijzeres die in het gesegregeerde Amerika van de jaren ’20 op zoek is naar haar plaats in de wereld.
Schutkleur gaat over twee vriendinnen van gemengd bloed die ieder op hun eigen wijze gebruikmaken van het feit dat ze voor blank kunnen doorgaan. Hoofdpersoon Irene Redfield gebruikt dit om, heel onschuldig, thee te drinken in deftige hotels waar ze als ‘negro’ niet gewenst zou zijn. Haar jeugdvriendin Clare Kendry speelt een gevaarlijker spel: zij trouwt met een blanke racist. Clares grote geheim en Irenes dubbele moraal zijn de ingrediënten van een psychologische novelle die van begin tot eind zindert van spanning en onheil.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nella Larsen
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046822968
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
789247 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278