Dubio

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Karin de Roos

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras bij het middeleeuwse Flandringa een zwaar mishandeld meisje, Germaine. Ze wordt opgenomen in de familie van de smid. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt. Wanneer de graaf in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een doorslaggevende rol in de historische slag bij Flardinga. In 2018 wordt in een psychiatrische kliniek een jonge vrouw opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden? Therapeute Martha komt tot een gruwelijke conclusie, een die haar patiënte weigert te aanvaarden.Dubio is een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht. Het boek speelt met de thema’s identiteit, oorsprong en religie, grotendeels tegen het decor van middeleeuws Vlaardingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karin de Roos
Uitgever
Q
ISBN
9789021409061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Beschrijving

De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras bij het middeleeuwse Flandringa een zwaar mishandeld meisje, Germaine. Ze wordt opgenomen in de familie van de smid. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt. Wanneer de graaf in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een doorslaggevende rol in de historische slag bij Flardinga.
In 2018 wordt in een psychiatrische kliniek een jonge vrouw opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden? Therapeute Martha komt tot een gruwelijke conclusie, een die haar patiënte weigert te aanvaarden.
Dubio is een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht. Het boek speelt met de thema’s identiteit, oorsprong en religie, grotendeels tegen het decor van middeleeuws Vlaardingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karin de Roos
Uitgever
Q
ISBN
9789021409061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Pak mee!