Een krankzinnig avontuur (e-Book)

politieke, culturele en literaire beschouwingen

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Hans van Mierlo

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hans van Mierlo was de meest vernieuwende Nederlandse politicus van de tweede helft van de afgelopen eeuw. Op cruciale momenten heeft hij zijn stem verheven, tégen verzuiling en de betonnen macht, vóór directere vormen van democratie. Zijn betekenis voor de Nederlandse politiek kan moeilijk worden overschat. Hij voelde als geen ander aan wat er mis was met onze democratie en wist kernachtig te verwoorden wat ter discussie gesteld moest worden: 'De vanzelfsprekendheid van de macht en het ontbreken van het zelfreinigend vermogen van diezelfde macht.' Zijn werk - redevoeringen, voordrachten en spraakmakende essays - wordt gekenmerkt door een heldere, laconieke toon, door humor en eruditie, door een uniek gevoel voor de tijdgeest, door een passie voor duidelijke taal, voor authenticiteit, voor transparantie van politiek en democratie. In Een krankzinnig avontuur zijn de belangrijkste geschriften bijeengebracht. Ernst Bakker, Edmond Hofland, Annath Koster, Lennart van der Meulen en Carla Pauw maakten de selectie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans van Mierlo
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023466697
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
1207221 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
399

Beschrijving

Hans van Mierlo was de meest vernieuwende Nederlandse politicus van de tweede helft van de afgelopen eeuw. Op cruciale momenten heeft hij zijn stem verheven, tégen verzuiling en de betonnen macht, vóór directere vormen van democratie. Zijn betekenis voor de Nederlandse politiek kan moeilijk worden overschat.
Hij voelde als geen ander aan wat er mis was met onze democratie en wist kernachtig te verwoorden wat ter discussie gesteld moest worden: 'De vanzelfsprekendheid van de macht en het ontbreken van het zelfreinigend vermogen van diezelfde macht.'
Zijn werk - redevoeringen, voordrachten en spraakmakende essays - wordt gekenmerkt door een heldere, laconieke toon, door humor en eruditie, door een uniek gevoel voor de tijdgeest, door een passie voor duidelijke taal, voor authenticiteit, voor transparantie van politiek en democratie.
In Een krankzinnig avontuur zijn de belangrijkste geschriften bijeengebracht. Ernst Bakker, Edmond Hofland, Annath Koster, Lennart van der Meulen en Carla Pauw maakten de selectie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans van Mierlo
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023466697
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2012
Bestandsgrootte
1207221 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
399