Een kwestie van zelfbehoud (e-Book)

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Henk Hanssen

EPUB met digitaal watermerk | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De achttienjarige Koen Donkersloot stelt zich ten doel de wereld te veroveren met zijn pen. Op de School voor de Journalistiek raakt hij bevriend met Sybrand, een excentrieke student die zich laaft aan de grote filosofen. Met de publicatie van een reeks schotschriften maakt het duo zich op school onmogelijk. Ze ontsnappen door naar Libanon te reizen waar ze een reportage willen schrijven over een doofpotaffaire binnen het Nederlandse VN-detachement. Terwijl ze droomden van een aangenaam verblijf in een mediterraan land vol mooie meiden, belanden de leerling-journalisten in een burgeroorlog, en wat als vriendenreis begon, loopt uit op een onderlinge confrontatie tussen morele opvattingen, levensfilosofieën en fysieke kracht. Een kwestie van zelfbehoud is mede gebaseerd op een waargebeurd incident in Libanon waarbij Nederlandse Unifil-militairen betrokken waren een incident dat internationaal nogal wat stof heeft doen opwaaien, tot in de hoogste echelons van Den Haag, Jeruzalem en de Verenigde Naties. Henk Hanssen (1961) studeerde aan de School voor de Journalistiek en de Filmacademie. Hij schreef een aantal non-fictieboeken over het vaderschap, die in diverse talen zijn vertaald. Een kwestie van zelfbehoud is zijn eerste roman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Hanssen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023474357
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
1515380 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356

Beschrijving

De achttienjarige Koen Donkersloot stelt zich ten doel de wereld te veroveren met zijn pen. Op de School voor de Journalistiek raakt hij bevriend met Sybrand, een excentrieke student die zich laaft aan de grote filosofen. Met de publicatie van een reeks schotschriften maakt het duo zich op school onmogelijk. Ze ontsnappen door naar Libanon te reizen waar ze een reportage willen schrijven over een doofpotaffaire binnen het Nederlandse VN-detachement. Terwijl ze droomden van een aangenaam verblijf in een mediterraan land vol mooie meiden, belanden de leerling-journalisten in een burgeroorlog, en wat als vriendenreis begon, loopt uit op een onderlinge confrontatie tussen morele opvattingen, levensfilosofieën en fysieke kracht.

Een kwestie van zelfbehoud is mede gebaseerd op een waargebeurd incident in Libanon waarbij Nederlandse Unifil-militairen betrokken waren een incident dat internationaal nogal wat stof heeft doen opwaaien, tot in de hoogste echelons van Den Haag, Jeruzalem en de Verenigde Naties.

Henk Hanssen (1961) studeerde aan de School voor de Journalistiek en de Filmacademie. Hij schreef een aantal non-fictieboeken over het vaderschap, die in diverse talen zijn vertaald. Een kwestie van zelfbehoud is zijn eerste roman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Hanssen
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023474357
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2013
Bestandsgrootte
1515380 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
356