Een lolita

Prijs € 9,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Bernard Dewulf

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

EEN LOLITA - BERNARD DEWULFEen lolita - zo staat het er. Met lidwoord en zonder hoofdletter. Dat heeft zijn belang. De tekst die Bernard Dewulf in opdracht van NTGent schreef, leunt slechts losjes op Vladimir Nabokovs schandaalroman Lolita uit 1955. Met de gelijknamige film die Stanley Kubrick zeven jaar later realiseerde, heeft hij nog minder te maken. Toen is lolita een soortnaam geworden. Wat Dewulf overhoudt? Een man en een meisje dat twaalf of hooguit dertien was. Hun herinneringen aan de verschroeiende relatie waarin zij zich hebben gestort, een seizoen lang. Hij: onderzoeker. Zij: een kind - of toch niet meer? Wie de jager is en wie de prooi, laat Dewulf in het midden. Of niet, dus.Bernard Dewulf (º1960) is dichter, essayist en columnist. Als schrijver werkt hij voor het theatergezelschap NTGent. In 2012 werd hij aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Zijn bundel Kleine dagen werd in 2010 bekroond met de Libris Literatuurprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Dewulf
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

EEN LOLITA - BERNARD DEWULF

Een lolita - zo staat het er. Met lidwoord en zonder hoofdletter. Dat heeft zijn belang. De tekst die Bernard Dewulf in opdracht van NTGent schreef, leunt slechts losjes op Vladimir Nabokovs schandaalroman Lolita uit 1955. Met de gelijknamige film die Stanley Kubrick zeven jaar later realiseerde, heeft hij nog minder te maken. Toen is lolita een soortnaam geworden. Wat Dewulf overhoudt? Een man en een meisje dat twaalf of hooguit dertien was. Hun herinneringen aan de verschroeiende relatie waarin zij zich hebben gestort, een seizoen lang. Hij: onderzoeker. Zij: een kind - of toch niet meer? Wie de jager is en wie de prooi, laat Dewulf in het midden. Of niet, dus.

Bernard Dewulf (º1960) is dichter, essayist en columnist. Als schrijver werkt hij voor het theatergezelschap NTGent. In 2012 werd hij aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Zijn bundel Kleine dagen werd in 2010 bekroond met de Libris Literatuurprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Dewulf
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Pak mee!