Een ongeneeslijk heimwee (e-Book)

Leven en werk van Willem Brakman

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Nico Keuning

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Willem Brakman (1922-2008) groeide op in de Haagse wijk Duindorp. Na een zware huisartspraktijk vestigde hij zich eind jaren vijftig als bedrijfsarts in Enschede. Daar begon hij te schrijven. Nico Keuning reconstrueert een leven in de ban van het heimwee naar het kind dat Brakman was: op zoek naar het verloren gevoel van geluk, verdriet en angst. Een leven waar de beslissende en beproefde vriendschap met literator Nol Gregoor als een rode draad doorheen liep. Brakmans debuutroman vormde al direct aanleiding tot een familierel. Over een latere roman werden Kamervragen gesteld. Zijn buitenechtelijke escapades voerden de spanningen in huiselijke kring hoog op. Keuning tekent in Een ongeneeslijk heimwee een gedreven en egocentrische man die in een halve eeuw een volstrekt uniek oeuvre bij elkaar schreef.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nico Keuning
Uitgever
Querido
ISBN
9789021419350
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
6164503 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
522

Beschrijving

Willem Brakman (1922-2008) groeide op in de Haagse wijk Duindorp. Na een zware huisartspraktijk vestigde hij zich eind jaren vijftig als bedrijfsarts in Enschede. Daar begon hij te schrijven.
Nico Keuning reconstrueert een leven in de ban van het heimwee naar het kind dat Brakman was: op zoek naar het verloren gevoel van geluk, verdriet en angst. Een leven waar de beslissende en beproefde vriendschap met literator Nol Gregoor als een rode draad doorheen liep. Brakmans debuutroman vormde al direct aanleiding tot een familierel. Over een latere roman werden Kamervragen gesteld. Zijn buitenechtelijke escapades voerden de spanningen in huiselijke kring hoog op.
Keuning tekent in Een ongeneeslijk heimwee een gedreven en egocentrische man die in een halve eeuw een volstrekt uniek oeuvre bij elkaar schreef.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nico Keuning
Uitgever
Querido
ISBN
9789021419350
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2020
Bestandsgrootte
6164503 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
522