Een schaaknovelle (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Gerrit Krol

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sensatie in 1955: de Nederlandse Kaasschieter staat op het punt regerend wereldkampioen schaken Botwinnik te onttronen. Hij moet alleen zijn laatste partij in het toernooi van Göteborg nog weten te winnen, maar zijn stoel blijft leeg. Hoe men ook zoekt, hij lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. In deze novelle wordt Kaasschieters schaakcarrière belicht tot aan het moment waarop hij Göteborg ontvlucht. De biografische schets levert verrassende aperçu's op over de schoonheid van het schaakspel, over de betekenis van ruil en offer. Dan komen zijn ouders erachter waarheen Kaasschieter is gevlucht. Met deze novelle treedt Krol in de sporen van Zweig en Nabokov, maar zijn verhaal over het schaken is een onnavolgbare partij met Krolse zetten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrit Krol
Uitgever
Querido
ISBN
9789021445199
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
732996 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Sensatie in 1955: de Nederlandse Kaasschieter staat op het punt regerend wereldkampioen schaken Botwinnik te onttronen. Hij moet alleen zijn laatste partij in het toernooi van Göteborg nog weten te winnen, maar zijn stoel blijft leeg. Hoe men ook zoekt, hij lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn.
In deze novelle wordt Kaasschieters schaakcarrière belicht tot aan het moment waarop hij Göteborg ontvlucht. De biografische schets levert verrassende aperçu's op over de schoonheid van het schaakspel, over de betekenis van ruil en offer. Dan komen zijn ouders erachter waarheen Kaasschieter is gevlucht.
Met deze novelle treedt Krol in de sporen van Zweig en Nabokov, maar zijn verhaal over het schaken is een onnavolgbare partij met Krolse zetten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrit Krol
Uitgever
Querido
ISBN
9789021445199
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
732996 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96