Een sterfgeval in de familie

Prijs € 22,50

Uitverkocht

J. Agee

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de Amerikaanse klassieker Een sterfgeval in de familie verliest de kleine Rufus zijn vader, als deze met zijn pas gekochte T-Ford van de weg raakt en sterft.In wat volgt zien we op onnavolgbare wijze de wereld door de ogen van een zesjarige. Zijn waarneming van het familiedrama, van het religieuze Amerika ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, van de klasseverschillen tussen de grootouders van vaders- en moederszijde, en de verschillen in temperament van de familieleden, is in overweldigend muzikala proza gevat. James Agee (1909 - 1955) beschrijft zuiver en scherpzinnig wat verlies doet met een kind, met een familie en hoe de wereld er daarna uitziet.Een sterfgeval in de familie verscheen postuum in 1957 en won onmiddelijk de prestigieuze Pulitzer Prize. Voor deze vertaling maakte Nele Ysebaert gebruik van de volledig gerestaureerde editie (uit 2007) van Michael Lofaro."Een indrukwekkend boek waarvan sommige delen de lezer nog lang bijblijven. [....] Een meesterwerk, in gewetensvolle restauratie en dito vertaling." Jan Donkers in NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Agee
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240957
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404

Beschrijving

In de Amerikaanse klassieker Een sterfgeval in de familie verliest de kleine Rufus zijn vader, als deze met zijn pas gekochte T-Ford van de weg raakt en sterft.
In wat volgt zien we op onnavolgbare wijze de wereld door de ogen van een zesjarige. Zijn waarneming van het familiedrama, van het religieuze Amerika ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, van de klasseverschillen tussen de grootouders van vaders- en moederszijde, en de verschillen in temperament van de familieleden, is in overweldigend muzikala proza gevat. James Agee (1909 - 1955) beschrijft zuiver en scherpzinnig wat verlies doet met een kind, met een familie en hoe de wereld er daarna uitziet.
Een sterfgeval in de familie verscheen postuum in 1957 en won onmiddelijk de prestigieuze Pulitzer Prize. Voor deze vertaling maakte Nele Ysebaert gebruik van de volledig gerestaureerde editie (uit 2007) van Michael Lofaro.

"Een indrukwekkend boek waarvan sommige delen de lezer nog lang bijblijven. [....] Een meesterwerk, in gewetensvolle restauratie en dito vertaling." Jan Donkers in NRC Handelsblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Agee
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240957
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
404

Pak mee!