Een stralende toekomst (e-Book)

Een radicaal pleidooi voor de medemenselijkheid

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Paul Mason

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onder invloed van het vrijemarktdenken hebben oude idealen als burgerschap, moraal en individuele autonomie moeten plaatsmaken voor zelfzucht, hiërarchie en consumentisme. Volgens Paul Mason bevinden we ons op dit moment op een kantelpunt. Onze op humanistische grondslagen gebouwde wereld wordt ernstig bedreigd: de democratie ligt onder vuur, autocratische regimes zijn in opkomst en de waarheid wijkt voor fake news. Bovendien gaat ons denken ten gronde aan fatalisme: we zien onszelf als wezens die gestuurd worden door ons brein en onze genen, door mechanismen van de markt of door de algoritmen van Big Tech. In Een stralende toekomst roept Paul Mason op tot een humanistische revolutie, waarin de mens - geïnspireerd door de ideeën die ons sterk maakten - het heft in eigen hand neemt op weg naar een stralende, menselijke toekomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Mason
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403168500
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
1116378 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Onder invloed van het vrijemarktdenken hebben oude idealen als burgerschap, moraal en individuele autonomie moeten plaatsmaken voor zelfzucht, hiërarchie en consumentisme. Volgens Paul Mason bevinden we ons op dit moment op een kantelpunt. Onze op humanistische grondslagen gebouwde wereld wordt ernstig bedreigd: de democratie ligt onder vuur, autocratische regimes zijn in opkomst en de waarheid wijkt voor fake news. Bovendien gaat ons denken ten gronde aan fatalisme: we zien onszelf als wezens die gestuurd worden door ons brein en onze genen, door mechanismen van de markt of door de algoritmen van Big Tech.

In Een stralende toekomst roept Paul Mason op tot een humanistische revolutie, waarin de mens - geïnspireerd door de ideeën die ons sterk maakten - het heft in eigen hand neemt op weg naar een stralende, menselijke toekomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Mason
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403168500
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
1116378 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400