Een verzonnen leven (e-Book)

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Karine Tuil

EPUB met digitaal watermerk | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het lijkt Sam Tahar aan niets te ontbreken: hij heeft een glanzende carrière bij een prestigieus advocatenkantoor in New York, veel geld, aandacht van de media en een `goed huwelijk. Maar zijn succes berust op bedrog, dat ooit is begonnen met een leugentje. Om zijn kans op een goede baan te vergroten heeft de van oorsprong Arabische Samir twintig jaar geleden zijn naam in sollicitatiebrieven afgekort tot Sam. Maar toen die naamsverandering direct tot een mooie betrekking leidde, besloot hij zichzelf een compleet andere identiteit aan te meten en de joodse roots van zijn voormalige beste vriend Samuel te lenen. Terwijl Samirs ster rees, leidde Samuel een marginaal bestaan in een roerige Parijse buitenwijk en probeerde hij vergeefs schrijver te worden. Wel woont hij nog altijd samen met Nina, die destijds voor hem heeft gekozen en niet voor Samir. Maar als het drietal elkaar na twintig jaar weer ontmoet, is er ruimte voor andere en ingrijpende keuzes. De levens van Samir, Samuel en Nina komen onder grote druk te staan, wat uiteindelijk leidt tot een dramatische ontknoping. Karine Tuil schreef negen romans, waaronder Tout sur mon frère (2003), Quand jétais drôle(2005), Douce France (2007), La domination (2008) en Six mois, six jours (2010). Van Een verzonnen leven, genomineerd voor de Prix Goncourt, werden in Frankrijk bijna 70.000 exemplaren verkocht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karine Tuil
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023487630
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2014
Bestandsgrootte
1318457 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het lijkt Sam Tahar aan niets te ontbreken: hij heeft een glanzende carrière bij een prestigieus advocatenkantoor in New York, veel geld, aandacht van de media en een `goed huwelijk. Maar zijn succes berust op bedrog, dat ooit is begonnen met een leugentje. Om zijn kans op een goede baan te vergroten heeft de van oorsprong Arabische Samir twintig jaar geleden zijn naam in sollicitatiebrieven afgekort tot Sam. Maar toen die naamsverandering direct tot een mooie betrekking leidde, besloot hij zichzelf een compleet andere identiteit aan te meten en de joodse roots van zijn voormalige beste vriend Samuel te lenen. Terwijl Samirs ster rees, leidde Samuel een marginaal bestaan in een roerige Parijse buitenwijk en probeerde hij vergeefs schrijver te worden. Wel woont hij nog altijd samen met Nina, die destijds voor hem heeft gekozen en niet voor Samir. Maar als het drietal elkaar na twintig jaar weer ontmoet, is er ruimte voor andere en ingrijpende keuzes. De levens van Samir, Samuel en Nina komen onder grote druk te staan, wat uiteindelijk leidt tot een dramatische ontknoping.

Karine Tuil schreef negen romans, waaronder Tout sur mon frère (2003), Quand jétais drôle(2005), Douce France (2007), La domination (2008) en Six mois, six jours (2010). Van Een verzonnen leven, genomineerd voor de Prix Goncourt, werden in Frankrijk bijna 70.000 exemplaren verkocht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karine Tuil
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023487630
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2014
Bestandsgrootte
1318457 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig