Een vrije huid

gedichten

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Hanneke Eggels

Paperback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hanneke Eggels weet in Een vrije huid internationale politieke thema’s in poëzie te vatten als zij dicht over algemeen menselijke thema’s, over mythen en mensen die onder het wiel van de geschiedenis terecht zijn gekomen: de verdrevene in de grote stad, de dakloze, de gevangene en de vluchteling. Ook aan een actueel biomedisch - ethisch thema waagt zij zich als zij in Bij het maken van een kind schrijft over het kweken van menselijke embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek. Als lid van P.E.N. (Poets, Essayists, Novelists) is zij altijd een onafhankelijke kritische beschouwer van het wereldtoneel. Het is de eigenschap en grondhouding van een dichter die de actualiteit van hedendaagse thematische prioriteiten aanvoelt en op de bres tussen de mensen blijft staan.Internationale reacties op haar eerder gepubliceerde poëzie:“De oorspronkelijke verzen, vol intertekstuele allusies, getuigen van een rijke en gespannen innerlijke beeldenwereld van de auteur en een rijke culturele achtergrond.”Prof.Dr. V.O. Belo-oesov in Neerlandica extra muros 42, nr. 2 2004“Hanneke Eggels schrijft prachtige heldere poëzie”Drs. Els Moor in De Ware Tijd, 2 september 2005“Your poetry reminded me the fresh air and the magic of the islands. I felt in these poems that delightful combination of Dutch and Caribean roots.”Jorge Franco (Colombiaans auteur)“Knap om een politieke actualiteit in een poetisch beeld te vatten”Prof.Dr. A. De Swaan“Sterke en onnadrukkelijke gedichten van Hanneke Eggels”Dr. Paul Gellings in GPD-bladen 27 juni 2002

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hanneke Eggels
Uitgever
Cour de Culture
ISBN
9789491206023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
47

Beschrijving

Hanneke Eggels weet in Een vrije huid internationale politieke thema’s in poëzie te vatten als zij dicht over algemeen menselijke thema’s, over mythen en mensen die onder het wiel van de geschiedenis terecht zijn gekomen: de verdrevene in de grote stad, de dakloze, de gevangene en de vluchteling. Ook aan een actueel biomedisch - ethisch thema waagt zij zich als zij in Bij het maken van een kind schrijft over het kweken van menselijke embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek. Als lid van P.E.N. (Poets, Essayists, Novelists) is zij altijd een onafhankelijke kritische beschouwer van het wereldtoneel. Het is de eigenschap en grondhouding van een dichter die de actualiteit van hedendaagse thematische prioriteiten aanvoelt en op de bres tussen de mensen blijft staan.

Internationale reacties op haar eerder gepubliceerde poëzie:

“De oorspronkelijke verzen, vol intertekstuele allusies, getuigen van een rijke en gespannen innerlijke beeldenwereld van de auteur en een rijke culturele achtergrond.”
Prof.Dr. V.O. Belo-oesov in Neerlandica extra muros 42, nr. 2 2004

“Hanneke Eggels schrijft prachtige heldere poëzie”
Drs. Els Moor in De Ware Tijd, 2 september 2005

“Your poetry reminded me the fresh air and the magic of the islands. I felt in these poems that delightful combination of Dutch and Caribean roots.”
Jorge Franco (Colombiaans auteur)

“Knap om een politieke actualiteit in een poetisch beeld te vatten”
Prof.Dr. A. De Swaan

“Sterke en onnadrukkelijke gedichten van Hanneke Eggels”
Dr. Paul Gellings in GPD-bladen 27 juni 2002

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hanneke Eggels
Uitgever
Cour de Culture
ISBN
9789491206023
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
47