Familie is het moeilijkste gerecht (e-Book)

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Francisco Azevedo

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Brazilië, 2008 Antonio wordt 88 en staat heel vroeg op om in de keuken de culinaire voorbereidingen te treffen voor het familiefeest. Als hij in de loop van de jaren íéts heeft geleerd is het wel dat families de moeilijkste gerechten zijn om te bereiden. Er zijn bovendien geen vaste recepten voor, elke familie moet ‘à la mode de la maison’ gemaakt worden, en daar is een getalenteerde kok voor nodig. Tijdens zijn voorbereidingen denkt Antonio terug aan zijn eigen familiegeschiedenis – die in 1908 in Portugal begon –, met name aan tante Palma, die zich de woede van haar broer op de hals haalde door de gestrooide huwelijksrijst te verzamelen en cadeau te doen. Goedkoop en vies, vond hij het. De rijst blijkt later bijzondere eigenschappen te bezitten, althans volgens tante Palma, die Antonio vele magische verhalen vertelde toen hij nog een jongetje was.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Francisco Azevedo
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044971170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2014
Bestandsgrootte
3797805 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
393

Beschrijving

Brazilië, 2008
Antonio wordt 88 en staat heel vroeg op om in de keuken de culinaire voorbereidingen te treffen voor het familiefeest. Als hij in de loop van de jaren íéts heeft geleerd is het wel dat families de moeilijkste gerechten zijn om te bereiden. Er zijn bovendien geen vaste recepten voor, elke familie moet ‘à la mode de la maison’ gemaakt worden, en daar is een getalenteerde kok voor nodig.


Tijdens zijn voorbereidingen denkt Antonio terug aan zijn eigen familiegeschiedenis – die in 1908 in Portugal begon –, met name aan tante Palma, die zich de woede van haar broer op de hals haalde door de gestrooide huwelijksrijst te verzamelen en cadeau te doen. Goedkoop en vies, vond hij het. De rijst blijkt later bijzondere eigenschappen te bezitten, althans volgens tante Palma, die Antonio vele magische verhalen vertelde toen hij nog een jongetje was.

15-apr-2014

Minie Testerink

Fantastisch

Wat is dit een geweldig boek om te lezen. Ik kon het maar moeilijk opzij leggen; ik wilde alleen maar verder lezen! Het verhaal speelt zich af in Brazilië. Antonio, die 88 jaar wordt, staat vroeg op om een feestmaal klaar te maken voor de hele familie. Terwijl Antonio bezig is in de keuken gaan zijn gedachten naar het Portugal van honderd jaar terug, waar zijn ouders geboren en later getrouwd zijn. Antonio denkt ook vaak aan tante Palma, de zus van zijn vader. Zij kon altijd mooie verhalen vertellen en Antonio had dan ook een speciale band met haar. Toen Antonio's ouders gingen trouwen verzamelde tante Palma de gestrooide huwelijksrijst. Vervolgens deed ze dat, tot grote woede van haar broer, cadeau aan zijn ouders. Volgens tante Palma was het bijzondere rijst, omdat het speciale eigenschappen bezat. Wanneer de ouders van Antonio later de overtocht maakten naar Brazilië, gaat tante Palma met hen mee. Zij speelt een belangrijke rol in verschillende gebeurtenissen, zoals de zwangerschap van Antonio's moeder. De rijst blijft een belangrijke rol spelen in de familie, het ontwikkelt een hele familiegeschiedenis. De titel Familie is het moeilijkste gerecht blijkt werkelijkheid. Dit boek is een echte aanrader. Het is prettig lezen, met ontroerende en plezierige momenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Francisco Azevedo
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044971170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2014
Bestandsgrootte
3797805 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
393