FC Hopeloos

roman

Prijs € 17,90

Tijdelijk niet beschikbaar

Herman Sandman

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

* FC Hopeloos: de eerste roman van Herman Sandman* verschijnt in vier verschillende omslagenNet als Nederland gaat genieten van het WK komt Herman Sandman met een roman over de diepste kelders van het amateurvoetbal. In FC Hopeloos beschrijft hij de wederwaardigheden van een voetbalclub ver weg in de provincie. Elf mannen melden zich elke week hopelijk een beetje op tijd op het veld van hun dorpsclub. De kleedkamers zijn steenkoud, er is geen tijd voor een warming-up en voor de zoveelste keer verliest het elftal van dat van het buurdorp.Maar de voorzitter heeft een plan. Een bijzonder ambitieus plan zelfs. Hij wil een festival organiseren om de club en het dorp op te stoten in de vaart der volkeren. Alles wordt in het werk gesteld om dit tot een succes te maken. Zelfs de landelijk media worden ingeseind.Herman Sandman kan als geen ander de ziel van Groningen beschrijven. Hij deed dat onder meer in De laatste bus naar Slochteren, waarover Bert Wagendorp vol lof sprak:'In elke Sandman-column staat minstens één alinea die ervoor zorgt dat je het boek even aan de kant moet leggen om tot jezelf te komen, even héél diep na te denken, de tranen uit je ogen te wissen of op zoek te gaan naar iemand om haar aan voor te lezen.'Na column- en verhalenbundels, een schets over het literaire leven in de stad Groningen en een biografie is FC Hopeloos de eerste roman van Herman Sandman. Het boek gaat naast voetballen vooral over het ambitieloze plattelandsleven en de positie van het individu in een gesloten gemeenschap. De typerende noordelijke humor houdt Sandman ook als romancier recht overeind.FC Hopeloos verschijnt in vier verschillende omslagen. Omdat het boek één ISBN krijgt, zullen die vier versies ad random verdeeld worden. Zo heeft de koper het in de fysieke boekhandel voor het uitzoeken, en moet hij het bij een internetbestelling maar afwachten. Bij een herdruk zullen we kiezen voor het omslag dat het eerst uitverkocht raakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Sandman
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

* FC Hopeloos: de eerste roman van Herman Sandman
* verschijnt in vier verschillende omslagen

Net als Nederland gaat genieten van het WK komt Herman Sandman met een roman over de diepste kelders van het amateurvoetbal. In FC Hopeloos beschrijft hij de wederwaardigheden van een voetbalclub ver weg in de provincie. Elf mannen melden zich elke week hopelijk een beetje op tijd op het veld van hun dorpsclub. De kleedkamers zijn steenkoud, er is geen tijd voor een warming-up en voor de zoveelste keer verliest het elftal van dat van het buurdorp.

Maar de voorzitter heeft een plan. Een bijzonder ambitieus plan zelfs. Hij wil een festival organiseren om de club en het dorp op te stoten in de vaart der volkeren. Alles wordt in het werk gesteld om dit tot een succes te maken. Zelfs de landelijk media worden ingeseind.

Herman Sandman kan als geen ander de ziel van Groningen beschrijven. Hij deed dat onder meer in De laatste bus naar Slochteren, waarover Bert Wagendorp vol lof sprak:

'In elke Sandman-column staat minstens één alinea die ervoor zorgt dat je het boek even aan de kant moet leggen om tot jezelf te komen, even héél diep na te denken, de tranen uit je ogen te wissen of op zoek te gaan naar iemand om haar aan voor te lezen.'

Na column- en verhalenbundels, een schets over het literaire leven in de stad Groningen en een biografie is FC Hopeloos de eerste roman van Herman Sandman. Het boek gaat naast voetballen vooral over het ambitieloze plattelandsleven en de positie van het individu in een gesloten gemeenschap. De typerende noordelijke humor houdt Sandman ook als romancier recht overeind.

FC Hopeloos verschijnt in vier verschillende omslagen. Omdat het boek één ISBN krijgt, zullen die vier versies ad random verdeeld worden. Zo heeft de koper het in de fysieke boekhandel voor het uitzoeken, en moet hij het bij een internetbestelling maar afwachten. Bij een herdruk zullen we kiezen voor het omslag dat het eerst uitverkocht raakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Sandman
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig