Feest van de bok

Prijs € 24,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Mario Vargas Llosa

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het verzameld werk van een van de grootste schrijvers van Latijns-Amerika. Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de verschrikkelijke dictator Trujillo. Via haar monologen, en het meedogenloze verhaal van Trujillo, komen de tientallen jaren die deze potentaat zijn land terroriseerde tot leven.Het feest van de Bok is behalve een beeldend verslag van een dictatuur ook het verhaal van een vrouw die haar traumatische verleden niet achter zich kan laten en die zich, ondanks de gruwelijke herinneringen die ze met zich meedraagt, tot haar dood verbonden zal voelen met een perverse dictator. Hij zal voor altijd de man blijven die haar leven bepaalde. Op een pijnlijk subtiele maar precieze toon geeft Vargas Llosa inzicht in het menselijk onvermogen om het verleden los te laten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mario Vargas Llosa
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789029087605
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
445

Beschrijving

Het verzameld werk van een van de grootste schrijvers van Latijns-Amerika. Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de verschrikkelijke dictator Trujillo. Via haar monologen, en het meedogenloze verhaal van Trujillo, komen de tientallen jaren die deze potentaat zijn land terroriseerde tot leven.
Het feest van de Bok is behalve een beeldend verslag van een dictatuur ook het verhaal van een vrouw die haar traumatische verleden niet achter zich kan laten en die zich, ondanks de gruwelijke herinneringen die ze met zich meedraagt, tot haar dood verbonden zal voelen met een perverse dictator. Hij zal voor altijd de man blijven die haar leven bepaalde. Op een pijnlijk subtiele maar precieze toon geeft Vargas Llosa inzicht in het menselijk onvermogen om het verleden los te laten.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mario Vargas Llosa
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789029087605
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
445

Pak mee!