Femme fatale (e-Book)

liefde, leugens en het geheime leven van Mata Hari

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Pat Shipman

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Mata Hari stierf Honderd jaar geleden werd Mata Hari tijdens de Eerste Wereldoorlog ter dood veroordeeld op beschuldiging van spionage. De van oorsprong Friese danseres en maîtresse van veel hooggeplaatste officieren en ambtenaren leidde een dubbelleven. Eén als Margaretha Zelle en één als de oriëntaalse Mata Hari, en beide levens kenden verschillende waarheden. Over Mata Hari was al een en ander bekend. Pat Shipman is de eerste biograaf die veel aandacht besteedt aan haar Nederlandse jeugd, haar mislukte huwelijk en verblijf in Nederlands-Indië en de tragische lotgevallen van haar kinderen. Gebeurtenissen die de basis legden voor haar latere turbulente leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pat Shipman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029511971
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2017
Bestandsgrootte
3479510 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343

Beschrijving

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Mata Hari stierf

Honderd jaar geleden werd Mata Hari tijdens de Eerste Wereldoorlog ter dood veroordeeld op beschuldiging van spionage. De van oorsprong Friese danseres en maîtresse van veel hooggeplaatste officieren en ambtenaren leidde een dubbelleven. Eén als Margaretha Zelle en één als de oriëntaalse Mata Hari, en beide levens kenden verschillende waarheden.

Over Mata Hari was al een en ander bekend. Pat Shipman is de eerste biograaf die veel aandacht besteedt aan haar Nederlandse jeugd, haar mislukte huwelijk en verblijf in Nederlands-Indië en de tragische lotgevallen van haar kinderen. Gebeurtenissen die de basis legden voor haar latere turbulente leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pat Shipman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029511971
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2017
Bestandsgrootte
3479510 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
343