fietsrepubliek

een geschiedenis van fietsend Amsterdam

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Pete Jordan

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer Pete Jordan in 2002 voor zijn studie naar Amsterdam komt, wordt hij op de eerste dag omvergereden door een fietser. Inmiddels woont hij alweer tien jaar samen met zijn vrouw Amy Joy in de hoofdstad, waar zij fietsenmaker is en hij onderzoek doet naar de cultuur en geschiedenis van fietsen in Amsterdam.In De fietsrepubliek verweeft Jordan de ontwikkeling van het fietsen in Amsterdam, vanaf eind negentiende eeuw tot vandaag de dag, met zijn eigen ervaringen als groentje in het drukke fietsverkeer.De fietsrepubliek is een originele, informatieve en onderhoudende geschiedenis, vol historische en persoonlijke anekdotes, over een fenomeen dat voor de meeste Nederlanders zó gewoon is, dat misschien alleen een buitenstaander onze ogen kan openen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pete Jordan
Uitgever
Podium b.v. Uitgeverij
ISBN
9789057595417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Wanneer Pete Jordan in 2002 voor zijn studie naar Amsterdam komt, wordt hij op de eerste dag omvergereden door een fietser. Inmiddels woont hij alweer tien jaar samen met zijn vrouw Amy Joy in de hoofdstad, waar zij fietsenmaker is en hij onderzoek doet naar de cultuur en geschiedenis van fietsen in Amsterdam.

In De fietsrepubliek verweeft Jordan de ontwikkeling van het fietsen in Amsterdam, vanaf eind negentiende eeuw tot vandaag de dag, met zijn eigen ervaringen als groentje in het drukke fietsverkeer.

De fietsrepubliek is een originele, informatieve en onderhoudende geschiedenis, vol historische en persoonlijke anekdotes, over een fenomeen dat voor de meeste Nederlanders zó gewoon is, dat misschien alleen een buitenstaander onze ogen kan openen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pete Jordan
Uitgever
Podium b.v. Uitgeverij
ISBN
9789057595417
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Pak mee!