Generatie Columbine (e-Book)

Opgroeien met school shootings in Amerika

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Hans Klis

EPUB met digitaal watermerk | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 20 april 1999 richtten twee tieners een bloedbad aan op Columbine High School. Vijftien doden en eenentwintig gewonden. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een school shooting live uitgezonden. Sinds die dag wordt iedere school shooting langs de lat van ‘Columbine’ gelegd. Inmiddels hebben een kwart miljoen Amerikaanse jongeren een schietpartij op school meegemaakt. Waarom worden vuurwapens in Amerika nog steeds niet verboden? Waarom is het recht op wapenbezit zo sterk verankerd in de Amerikaanse cultuur?Als jonge vader in New York ondervond Hans Klis aan den lijve hoe het is om je zoon naar een zwaarbeveiligde kinderdagopvang te brengen. Om het fenomeen school shootings te kunnen doorgronden sprak hij met ouders, kinderen, wapenliefhebbers, anti-wapenactivisten, politici en leraren door het hele land. Dit maakt Generatie Columbine tot een aangrijpend en urgent boek voor wie wil begrijpen hoe ‘Columbine’ de Verenigde Staten voorgoed heeft veranderd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Klis
Uitgever
Podium
ISBN
9789057599576
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
1573579 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Op 20 april 1999 richtten twee tieners een bloedbad aan op Columbine High School. Vijftien doden en eenentwintig gewonden. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een school shooting live uitgezonden. Sinds die dag wordt iedere school shooting langs de lat van ‘Columbine’ gelegd. Inmiddels hebben een kwart miljoen Amerikaanse jongeren een schietpartij op school meegemaakt. Waarom worden vuurwapens in Amerika nog steeds niet verboden? Waarom is het recht op wapenbezit zo sterk verankerd in de Amerikaanse cultuur?
Als jonge vader in New York ondervond Hans Klis aan den lijve hoe het is om je zoon naar een zwaarbeveiligde kinderdagopvang te brengen. Om het fenomeen school shootings te kunnen doorgronden sprak hij met ouders, kinderen, wapenliefhebbers, anti-wapenactivisten, politici en leraren door het hele land. Dit maakt Generatie Columbine tot een aangrijpend en urgent boek voor wie wil begrijpen hoe ‘Columbine’ de Verenigde Staten voorgoed heeft veranderd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Klis
Uitgever
Podium
ISBN
9789057599576
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2019
Bestandsgrootte
1573579 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240