Gestolen leven

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Adam Johnson

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pak Jun Do is de zoon van een verdwenen moeder en een invloedrijke vader die een kamp leidt voor weeskinderen, Langdurige Toekomst. Pak Jun Do proeft daar voor het eerst van de macht, híj selecteert welke kinderen mogen eten en welke worden uitgeleend voor zware fysieke arbeid. Vanwege zijn loyaliteit en scherpe instincten trekt hij al snel de aandacht van regeringsfiguren en dan begint zijn snelle klim op de carrièreladder van het leger, al noemt hij zichzelf 'een nederig burger van de meest glorieuze natie ter wereld'. Jun Do wordt een professionele kidnapper die, om in leven te blijven, eindeloos moet laveren tussen steeds wisselende regels, willekeurig geweld en de ronduit verbijsterende eisen van de opperheren. Gedreven tot het uiterste neemt hij de verraderlijke rol aan van Kim Jong-il's rivaal, in een poging de vrouw van wie hij houdt, te redden - Sun Moon, een legendarische actrice 'zo zuiver, dat ze niet wist hoe stervende mensen eruitzagen'.Gestolen leven is een voortjagend verhaal, een verhaal over verloren onschuld en een romantische liefdesverhaal in één, en tegelijk een magnifiek portret van een tot nu toe verborgen gebleven wereld: een Noord-Korea vol honger, corruptie en terloopse wreedheid, maar ook vol kameraadschap, gestolen momenten van schoonheid, en liefde. Gestolen leven katapulteert Adam Johnson meteen naar de groep van de grote, hedendaagse schrijvers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adam Johnson
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056724924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Pak Jun Do is de zoon van een verdwenen moeder en een invloedrijke vader die een kamp leidt voor weeskinderen, Langdurige Toekomst. Pak Jun Do proeft daar voor het eerst van de macht, híj selecteert welke kinderen mogen eten en welke worden uitgeleend voor zware fysieke arbeid. Vanwege zijn loyaliteit en scherpe instincten trekt hij al snel de aandacht van regeringsfiguren en dan begint zijn snelle klim op de carrièreladder van het leger, al noemt hij zichzelf 'een nederig burger van de meest glorieuze natie ter wereld'. Jun Do wordt een professionele kidnapper die, om in leven te blijven, eindeloos moet laveren tussen steeds wisselende regels, willekeurig geweld en de ronduit verbijsterende eisen van de opperheren. Gedreven tot het uiterste neemt hij de verraderlijke rol aan van Kim Jong-il's rivaal, in een poging de vrouw van wie hij houdt, te redden - Sun Moon, een legendarische actrice 'zo zuiver, dat ze niet wist hoe stervende mensen eruitzagen'.



Gestolen leven is een voortjagend verhaal, een verhaal over verloren onschuld en een romantische liefdesverhaal in één, en tegelijk een magnifiek portret van een tot nu toe verborgen gebleven wereld: een Noord-Korea vol honger, corruptie en terloopse wreedheid, maar ook vol kameraadschap, gestolen momenten van schoonheid, en liefde. Gestolen leven katapulteert Adam Johnson meteen naar de groep van de grote, hedendaagse schrijvers.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adam Johnson
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056724924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!