Gloepend benauwd

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Elise van de Weitgraven

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een aangrijpend verhaal over de razzia van Putten.Tijdens een wraakactie in de Tweede Wereldoorlog staan twee broers, Gijs en Willem, op het Marktplein om weggevoerd te worden, maar het lot beslist op het laatste moment voor één van hen anders. Terwijl een zeer groot deel van de mannelijke bevolking naar Kamp Amersfoort wordt gebracht, blijft Gijs ontdaan van familie - waaronder zijn liefhebbende broer - en vrienden achter.Deze roman beschrijft hoe groot de invloed van de razzia op Gijs is en op welke wijze dit doorwerkt in de volgende generatie. Tevens laat de roman zien hoe intens verdriet en enorme twijfel over de juistheid van eigen daden iemands leven kunnen bepalen.Elise van de Weitgraven is werkzaam in het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast houdt zij zich graag bezig met creatief schrijven.Gloepend benauwd is haar eerste roman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elise van de Weitgraven
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461531186
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een aangrijpend verhaal over de razzia van Putten.
Tijdens een wraakactie in de Tweede Wereldoorlog staan twee broers, Gijs en Willem, op het Marktplein om weggevoerd te worden, maar het lot beslist op het laatste moment voor één van hen anders. Terwijl een zeer groot deel van de mannelijke bevolking naar Kamp Amersfoort wordt gebracht, blijft Gijs ontdaan van familie - waaronder zijn liefhebbende broer - en vrienden achter.
Deze roman beschrijft hoe groot de invloed van de razzia op Gijs is en op welke wijze dit doorwerkt in de volgende generatie. Tevens laat de roman zien hoe intens verdriet en enorme twijfel over de juistheid van eigen daden iemands leven kunnen bepalen.
Elise van de Weitgraven is werkzaam in het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast houdt zij zich graag bezig met creatief schrijven.
Gloepend benauwd is haar eerste roman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elise van de Weitgraven
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461531186
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!