Grenzen van het leven

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De grenzen van het leven; daar sta je niet elke dag bij stil. Als biologen kijken wij goed om ons heen en we hebben ontdekt dat het leven meer grenzen kent dan we aanvankelijk dachten. Sommige grenzen zijn minder zichtbaar dan anderen. Het is duidelijk dat iedereen geboren wordt en ook overlijdt; daarnaast zijn er nog genoeg organismen die elke dag op de rand van het bestaan vertoeven. Het grijze gebied tussen leven en niet-leven wordt bepaald door evolutionaire selectiedrukken en is voor de wetenschap nog een groot raadsel, ook waar het gaat om alledaagse dingen als sterfte. De wetenschap zoekt haar eigen grenzen op bij het creëren van synthetisch leven en de mensheid drijft de planeet misschien wel tot het uiterste in de huidige klimaatverandering.Het afgelopen jaar hebben vijftien tweedejaars biologiestudenten al deze - en onze eigen - grenzen verkend. Ze hopen dat deze verkenningen de lezer inspireren om op een andere manier naar de wereld om hen heen te kijken!

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024737
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De grenzen van het leven; daar sta je niet elke dag bij stil. Als biologen kijken wij goed om ons heen en we hebben ontdekt dat het leven meer grenzen kent dan we aanvankelijk dachten. Sommige grenzen zijn minder zichtbaar dan anderen. Het is duidelijk dat iedereen geboren wordt en ook overlijdt; daarnaast zijn er nog genoeg organismen die elke dag op de rand van het bestaan vertoeven. Het grijze gebied tussen leven en niet-leven wordt bepaald door evolutionaire selectiedrukken en is voor de wetenschap nog een groot raadsel, ook waar het gaat om alledaagse dingen als sterfte. De wetenschap zoekt haar eigen grenzen op bij het creëren van synthetisch leven en de mensheid drijft de planeet misschien wel tot het uiterste in de huidige klimaatverandering.

Het afgelopen jaar hebben vijftien tweedejaars biologiestudenten al deze - en onze eigen - grenzen verkend. Ze hopen dat deze verkenningen de lezer inspireren om op een andere manier naar de wereld om hen heen te kijken!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024737
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Pak mee!