Grijsboek of De nagelaten bekentenissen van Raoul Chapkis (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Hugo Brandt Corstius

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1966 verschenen drie boeken van Raoul Chapkis: De reizen van Pater Key, Zes dagen onbedachtzaamheid kan maken dat men eeuwig schreit en Ik sta op m n hoofd. Deze geniale meesterwerken hebben ons koninkrijk ingrijpend veranderd en het is dan ook geen wonder dat geen enkel ander land ze heeft durven vertalen. Een week voor hij de Anne Frank-prijs in ontvangst zou nemen, is Chapkis onder verdachte omstandigheden verdronken toen het laatste veer bij Culemborg was vertrokken, en hij de Lek zwemmend Wilde oversteken. Zijn vriend Piet Grijs stond toevallig op de dijk, hij begroef Chapkis in een uiterwaard, streek de literaire prijs op, zorgt nu voor Raouls vrouw en huis, en publiceert diens letterkundige nalatenschap in wekelijkse afleveringen in Vrij Nederland. Een selectie van deze Grijs-kolommen wordt u in dit boek aangeboden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hugo Brandt Corstius
Uitgever
Querido
ISBN
9789021447995
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
908973 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Beschrijving

In 1966 verschenen drie boeken van Raoul Chapkis: De reizen van Pater Key, Zes dagen onbedachtzaamheid kan maken dat men eeuwig schreit en Ik sta op m n hoofd. Deze geniale meesterwerken hebben ons koninkrijk ingrijpend veranderd en het is dan ook geen wonder dat geen enkel ander land ze heeft durven vertalen.
Een week voor hij de Anne Frank-prijs in ontvangst zou nemen, is Chapkis onder verdachte omstandigheden verdronken toen het laatste veer bij Culemborg was vertrokken, en hij de Lek zwemmend Wilde oversteken.
Zijn vriend Piet Grijs stond toevallig op de dijk, hij begroef Chapkis in een uiterwaard, streek de literaire prijs op, zorgt nu voor Raouls vrouw en huis, en publiceert diens letterkundige nalatenschap in wekelijkse afleveringen in Vrij Nederland. Een selectie van deze Grijs-kolommen wordt u in dit boek aangeboden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hugo Brandt Corstius
Uitgever
Querido
ISBN
9789021447995
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
908973 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149