Gysbreght van Aemstel

Prijs € 35,99

Niet beschikbaar

J. van den Vondel

Paperback | Juli 1994 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Strijdrumoer klinkt op in de kerstnacht. Terwijl de Amsterdammers het kerstfeest vieren, dringen vijandelijke troepen de stad binnen. Zij hebben zich verscholen in een schip vol rijsthout, dat Gysbreght van Aemstel nietsvermoedend heeft laten binnenvaren. Gysbreght wil zijn stad verdedigen, maar de engel Rafaël maant hem te vluchten. Amsterdam, voorspelt de engel, zal zeker uit de as herrijzen.De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van den Vondel
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053560556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1994
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Strijdrumoer klinkt op in de kerstnacht. Terwijl de Amsterdammers het kerstfeest vieren, dringen vijandelijke troepen de stad binnen. Zij hebben zich verscholen in een schip vol rijsthout, dat Gysbreght van Aemstel nietsvermoedend heeft laten binnenvaren. Gysbreght wil zijn stad verdedigen, maar de engel Rafaël maant hem te vluchten. Amsterdam, voorspelt de engel, zal zeker uit de as herrijzen.

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van den Vondel
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053560556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1994
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!