Hässelby

het demonteren is begonnen

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Johan Harstad

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Maar vanwege aanhoudende telefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij terug te keren naar het betonnen Hässelby.Twintig monotone jaren werkt Albert in de plaatselijke elektronicawinkel – volgens hem ‘een crèche voor volwassen kerels’ – en leidt hij een leven zonder toevalligheden en risico’s. Tot op een regenachtige septemberavond zijn vader overreden wordt door een vrachtwagen. De pers over Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?:‘Met zijn debuutroman verovert Harstad een eigen plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Zelden raakte een boek mij zo fundamenteel als deze roman.’ Het Financieele Dagblad‘Schitterende roman.’ NRC Handelsblad‘Harstads taalgevoel is van een zeldzaam soort.’ Aftenposten Johan Harstad (1979) geldt als een van de grootste talenten van Noorwegen. Hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en televisiescenario’s. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? verscheen in 2005. Voor zijn werk ontving hij het prestigieuze Bjørnson-stipendium en de Brage-prijs. Johan Harstad woont tegenwoordig in Oslo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Harstad
Uitgever
Podium
ISBN
9789057593482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Beschrijving

In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Maar vanwege aanhoudende telefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij terug te keren naar het betonnen Hässelby.
Twintig monotone jaren werkt Albert in de plaatselijke elektronicawinkel – volgens hem ‘een crèche voor volwassen kerels’ – en leidt hij een leven zonder toevalligheden en risico’s. Tot op een regenachtige septemberavond zijn vader overreden wordt door een vrachtwagen.

De pers over Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?:
‘Met zijn debuutroman verovert Harstad een eigen plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Zelden raakte een boek mij zo fundamenteel als deze roman.’ Het Financieele Dagblad

‘Schitterende roman.’ NRC Handelsblad

‘Harstads taalgevoel is van een zeldzaam soort.’ Aftenposten

Johan Harstad (1979) geldt als een van de grootste talenten van Noorwegen. Hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en televisiescenario’s. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? verscheen in 2005. Voor zijn werk ontving hij het prestigieuze Bjørnson-stipendium en de Brage-prijs. Johan Harstad woont tegenwoordig in Oslo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Harstad
Uitgever
Podium
ISBN
9789057593482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
350

Pak mee!