Hadewijch het boek der liederen 2

commentaar

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

H. Vekeman

Hardback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meer dan 100 jaar zijn de 45 liederen van Hadewijch een gesloten boek gebleven. In deze studie worden alle sleutelbegrippen onderzocht op de betekenis die ze hebben in de Brieven van Hadewijch. Daardoor gaat er een wereld open waarin deze vrouw op onvergetelijke wijze zingt over het spirituele leven. Haar aanhoudend pleidooi voor het onuitputtelijke verlangen, de onvermijdelijke tekorten en de universele dienstbaarheid is bijzonder indrukwekkend en bewijst hoe diep de vrouwenbeweging van de dertiende eeuw geworteld is in de traditie van Cîteaux en Benedictus.Hadewijch is geen troubadour maar een moedige, christelijke en taalvaardige vrouw, die voor haar kring en alle belangstellenden meesterlijk en geduldig de weg toont naar de spiritualiteit.Dit boek bevat niet alleen de achtergrondstudie voor de vertaling van Hadewijchs Liedboek, maar is tevens onmisbaar voor een zorgvuldige lectuur van haar Brieven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Vekeman
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055736331
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458

Beschrijving

Meer dan 100 jaar zijn de 45 liederen van Hadewijch een gesloten boek gebleven. In deze studie worden alle sleutelbegrippen onderzocht op de betekenis die ze hebben in de Brieven van Hadewijch. Daardoor gaat er een wereld open waarin deze vrouw op onvergetelijke wijze zingt over het spirituele leven. Haar aanhoudend pleidooi voor het onuitputtelijke verlangen, de onvermijdelijke tekorten en de universele dienstbaarheid is bijzonder indrukwekkend en bewijst hoe diep de vrouwenbeweging van de dertiende eeuw geworteld is in de traditie van Cîteaux en Benedictus.
Hadewijch is geen troubadour maar een moedige, christelijke en taalvaardige vrouw, die voor haar kring en alle belangstellenden meesterlijk en geduldig de weg toont naar de spiritualiteit.
Dit boek bevat niet alleen de achtergrondstudie voor de vertaling van Hadewijchs Liedboek, maar is tevens onmisbaar voor een zorgvuldige lectuur van haar Brieven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Vekeman
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055736331
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458