Het beleg van Lissabon (e-Book)

Prijs € 15,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

José Saramago

EPUB met Adobe DRM | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

In 1147 belegert de eerste Portugese koning, Dom Afonso Henriques, Lissabon in een poging de stad te heroveren op de Moren. Hij krijgt hulp van Engelse, Vlaamse en Duitse kruisvaarders die op doorreis zijn naar het Heilige Land. Als beloning mogen zij de stad na inname plunderen.Zo wordt het verteld in de geschiedenisboeken en zo staat he took in het boek Het Beleg van Lissabon, waar de corrector Raimundo Silva zich mee bezighoudt.Uit protest tegen zijn klerkenbestaan besluit Silva in een opwelling zich dit keer niet te beperken tot correctiewerk en hij stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de kruisvaarders n akkoord waren gegaan. Hij voegt het woordje niet toe aan de zin De kruisvaarders besloten de Portugezen te helpen, en de geschiedenis neemt een totaal andere wending.Op zeventigjarige leeftijd is deze Portugese schrijver erin geslaagd zijn inventiefste, grappigste en meest jeugdige boek te schrijven. Le Nouvel ObservateurJos aramago (Portugal, 1922) schreef een groot aantal romans, waaronder Het evangelie volgens Jezus Christus, Het stenen volt, De stad der blinden, De stad der zienden en Het verzuim van de dood. In 1998 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
José Saramago
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460920646
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
November 2011
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 1147 belegert de eerste Portugese koning, Dom Afonso Henriques, Lissabon in een poging de stad te heroveren op de Moren. Hij krijgt hulp van Engelse, Vlaamse en Duitse kruisvaarders die op doorreis zijn naar het Heilige Land. Als beloning mogen zij de stad na inname plunderen.
Zo wordt het verteld in de geschiedenisboeken en zo staat he took in het boek Het Beleg van Lissabon, waar de corrector Raimundo Silva zich mee bezighoudt.
Uit protest tegen zijn klerkenbestaan besluit Silva in een opwelling zich dit keer niet te beperken tot correctiewerk en hij stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de kruisvaarders n akkoord waren gegaan. Hij voegt het woordje niet toe aan de zin De kruisvaarders besloten de Portugezen te helpen, en de geschiedenis neemt een totaal andere wending.
Op zeventigjarige leeftijd is deze Portugese schrijver erin geslaagd zijn inventiefste, grappigste en meest jeugdige boek te schrijven. Le Nouvel Observateur
Jos aramago (Portugal, 1922) schreef een groot aantal romans, waaronder Het evangelie volgens Jezus Christus, Het stenen volt, De stad der blinden, De stad der zienden en Het verzuim van de dood. In 1998 ontving hij de Nobelprijs voor literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
José Saramago
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789460920646
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
November 2011
Taal
Nederlandstalig