Het Birma bedrog (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Roel Thijssen

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een overtuigend beeld van de schimmige spionagewereld.’ – VN Detective & Thrillergids over Het Birma bedrogHet Birma bedrog is de zesde spionageroman in de Graham Marquand-reeks en vindt zijn oorsprong kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen Thailand in het geheim toenadering zocht tot de Verenigde Staten. In die laatste maanden was de ‘Thailandroute’ voor de Japanse overheersers de enige weg om oorlogsbuit uit de bezette gebieden in veiligheid te brengen. Amerikaanse OSS-agenten weten een van die konvooien te onderscheppen en zo grote rijkdom te vergaren. Het is 1973. Bij enkele Chinese handelaren duiken ongebruikte handwapens uit de Tweede Wereldoorloog op en CIA-agent Graham Marquand wordt ingezet om onderzoek te doen. Het wordt hem al snel duidelijk dat de herkomst van de wapens gelinkt is aan verdwenen Japanse oorlogsbuit: kisten met grote kunstschatten en juwelen, waarvan het bestaan door alle betrokken partijen wordt ontkend. Marquand komt in contact met een voormalige OSS-agent die in Thailand werd gestationeerd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Diens bekentenis werpt nieuw licht op de zaak, maar hoe dichter Marquand bij de waarheid komt, hoe meer het spel op de grens van leven en dood wordt gespeeld. Over de Graham Marquand-serie: ‘Een on-Nederlands goed spionageverhaal.’ **** – VN Detective & Thrillergids ‘Knap geschreven, een interessante plot en blinkt uit door de manier waarop de auteur de beklemmende sfeer weet neer te zetten.’ – de Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roel Thijssen
Uitgever
Uitgeverij Marmer B.V.
ISBN
9789460687198
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
1164351 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Een overtuigend beeld van de schimmige spionagewereld.’ – VN Detective & Thrillergids over Het Birma bedrog
Het Birma bedrog is de zesde spionageroman in de Graham Marquand-reeks en vindt zijn oorsprong kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen Thailand in het geheim toenadering zocht tot de Verenigde Staten. In die laatste maanden was de ‘Thailandroute’ voor de Japanse overheersers de enige weg om oorlogsbuit uit de bezette gebieden in veiligheid te brengen. Amerikaanse OSS-agenten weten een van die konvooien te onderscheppen en zo grote rijkdom te vergaren.
Het is 1973. Bij enkele Chinese handelaren duiken ongebruikte handwapens uit de Tweede Wereldoorloog op en CIA-agent Graham Marquand wordt ingezet om onderzoek te doen. Het wordt hem al snel duidelijk dat de herkomst van de wapens gelinkt is aan verdwenen Japanse oorlogsbuit: kisten met grote kunstschatten en juwelen, waarvan het bestaan door alle betrokken partijen wordt ontkend.
Marquand komt in contact met een voormalige OSS-agent die in Thailand werd gestationeerd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Diens bekentenis werpt nieuw licht op de zaak, maar hoe dichter Marquand bij de waarheid komt, hoe meer het spel op de grens van leven en dood wordt gespeeld.
Over de Graham Marquand-serie:
‘Een on-Nederlands goed spionageverhaal.’ **** – VN Detective & Thrillergids
‘Knap geschreven, een interessante plot en blinkt uit door de manier waarop de auteur de beklemmende sfeer weet neer te zetten.’ – de Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roel Thijssen
Uitgever
Uitgeverij Marmer B.V.
ISBN
9789460687198
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
1164351 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384