Het Gilgamesj-epos

Prijs € 25,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Paperback | Juni 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Gilgamesj-epos is het verhaal van koning Gilgamesj, d ie zijn volk onderdrukt. Hij krijgt door de goden een vriend toebedeeld met wie hij op avaontuur kan, zodat zijn volk van hem verlost is. Samen beleven zij avonturen, verslaan monsters en tarten de goden. Wanneer zijn vriend sterft, raakt de koning in een crisis. Hij wordt bevangen door doodsangst en gaat op zeok naar zijn voorouder die een geweldige watervloed, bedoeld om de mensheid te vernietigen, heeft overleefd en als gevolg daarvan onsterfelijk is geworden. Onderweg beleeft hij vele avonturen en hoort hij vele wijsheden. Bij zijn voorouder aangekomen, leert hij dat hij zich moet neerleggen bij zijn sterfelijkheid. Dit verhaal is geschreven in het Akkadisch, de taal die van het derde tot het eerste millenium v.Chr. werd gesproken in Mesopotamië, het huidige Irak en Syrië. De tekst is geschreven in spijkerschrift op kleitabletten. Rond 1200 v.Chr. kreeg het epos zijn huidige, geredigeerde vorm in twaalf tabletten. Toen werd ook het oudere verhaal van de Grote Vloed toegevoegd, bij ons bekend door de bijbelversie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Ambo
ISBN
9789026319341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

Het Gilgamesj-epos is het verhaal van koning Gilgamesj, d ie zijn volk onderdrukt. Hij krijgt door de goden een vriend toebedeeld met wie hij op avaontuur kan, zodat zijn volk van hem verlost is. Samen beleven zij avonturen, verslaan monsters en tarten de goden. Wanneer zijn vriend sterft, raakt de koning in een crisis. Hij wordt bevangen door doodsangst en gaat op zeok naar zijn voorouder die een geweldige watervloed, bedoeld om de mensheid te vernietigen, heeft overleefd en als gevolg daarvan onsterfelijk is geworden. Onderweg beleeft hij vele avonturen en hoort hij vele wijsheden. Bij zijn voorouder aangekomen, leert hij dat hij zich moet neerleggen bij zijn sterfelijkheid.

Dit verhaal is geschreven in het Akkadisch, de taal die van het derde tot het eerste millenium v.Chr. werd gesproken in Mesopotamië, het huidige Irak en Syrië. De tekst is geschreven in spijkerschrift op kleitabletten. Rond 1200 v.Chr. kreeg het epos zijn huidige, geredigeerde vorm in twaalf tabletten. Toen werd ook het oudere verhaal van de Grote Vloed toegevoegd, bij ons bekend door de bijbelversie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Ambo
ISBN
9789026319341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Pak mee!