Het gouden kalf

roman in drie delen

Prijs € 18,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

I. Ilf, J. Petrov

Paperback | November 1994 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

9789080154421 Het Gouden Kalf Na zijn mislukte zoektocht naar De Twaalf Stoelen, waarbij hij zelfs het leven liet, neemt beroepsoplichter Ostap Bender zich voor de Sovjetunie te verruilen voor Rio de Janeiro. De financiele kloof die voor het verwezenlijken van dit plan moet worden overbrugd is dieper dan ooit, maar geen nood: gewapend met vierhonder beproefde methodes van geldwegneming, beter bekend als diefstal, is het een kolfje naar Ostap's hand zich de rijkdommen van de als kleine ambtenaar vermomde sovjetmiljonair Korejko toe te eigenen. Al snel weet Bender zich omringd door een drietal liefhebbers van kleine criminaliteit, en na vele omzwervingen, tegenslagen en onderhandelingen lukt het hem Korejko er van te overtuigen om, in ruil voor het geheime dossier dat hij over zijn dubbelleven heeft aangelegd, zijn geld af te staan. Maar gaat het pad van de Grote Combinator als miljonair in Sovjetrusland wel over rozen? Het Gouden Kalf, qua stijl en thema het vervolg op De Twaalf Stoelen van hetzelfde schrijversduo, schetst een satirisch beeld van het einde van de jaren twintig in Rusland, met de opkomst van Stalin als grimmige achtergrond. Het markeert het hoogtepunt en het tijdelijke eindpunt van de sovjetsatire. Voor de oorlog mijn favoriete Russische boek. - Karel van het Reve

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Ilf, J. Petrov
Uitgever
Pegasus, Uitgeverij En
ISBN
9789080154421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

9789080154421

Het Gouden Kalf

Na zijn mislukte zoektocht naar De Twaalf Stoelen, waarbij hij zelfs het leven liet, neemt beroepsoplichter Ostap Bender zich voor de Sovjetunie te verruilen voor Rio de Janeiro. De financiele kloof die voor het verwezenlijken van dit plan moet worden overbrugd is dieper dan ooit, maar geen nood: gewapend met vierhonder beproefde methodes van geldwegneming, beter bekend als diefstal, is het een kolfje naar Ostap's hand zich de rijkdommen van de als kleine ambtenaar vermomde sovjetmiljonair Korejko toe te eigenen.

Al snel weet Bender zich omringd door een drietal liefhebbers van kleine criminaliteit, en na vele omzwervingen, tegenslagen en onderhandelingen lukt het hem Korejko er van te overtuigen om, in ruil voor het geheime dossier dat hij over zijn dubbelleven heeft aangelegd, zijn geld af te staan. Maar gaat het pad van de Grote Combinator als miljonair in Sovjetrusland wel over rozen?

Het Gouden Kalf, qua stijl en thema het vervolg op De Twaalf Stoelen van hetzelfde schrijversduo, schetst een satirisch beeld van het einde van de jaren twintig in Rusland, met de opkomst van Stalin als grimmige achtergrond. Het markeert het hoogtepunt en het tijdelijke eindpunt van de sovjetsatire.

Voor de oorlog mijn favoriete Russische boek.

- Karel van het Reve

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Ilf, J. Petrov
Uitgever
Pegasus, Uitgeverij En
ISBN
9789080154421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig