Het huis aan het meer (e-Book)

Eén huis. Vijf families. Honderd jaar Duitse geschiedenis

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Thomas Harding

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2013 bezoekt Thomas Harding het huis van zijn Duitse grootmoeder, gelegen aan de rand van Berlijn, bij de Groß Glienicker See, die grenst aan de Wannsee. Deze plek, haar ‘zielenplek’, die zij heeft moeten verlaten toen de nazi’s aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Een betonnen voetpad door de tuin markeert waar de Berlijnse Muur bijna drie decennia heeft gestaan. In een poging het huis van de sloophamer te redden, onderzoekt Harding de geschiedenis van de vijf families die hier hebben geleefd: de adellijke landeigenaar die op het landgoed een wijngaard aanlegde, een welvarende Joodse familie die hier de vrije tijd doorbracht, een beroemde componist in dienst van de nazi’s, een weduwe en haar kinderen en een informant van de Stasi. Uit al deze aangrijpende en dramatische verhalen doemt een twintigste-eeuwse geschiedenis van Duitsland op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Harding
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029506991
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2017
Bestandsgrootte
7270588 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
409

Beschrijving

In 2013 bezoekt Thomas Harding het huis van zijn Duitse grootmoeder, gelegen aan de rand van Berlijn, bij de Groß Glienicker See, die grenst aan de Wannsee. Deze plek, haar ‘zielenplek’, die zij heeft moeten verlaten toen de nazi’s aan de macht kwamen, ligt er vervallen en verlaten bij. Een betonnen voetpad door de tuin markeert waar de Berlijnse Muur bijna drie decennia heeft gestaan.
In een poging het huis van de sloophamer te redden, onderzoekt Harding de geschiedenis van de vijf families die hier hebben geleefd: de adellijke landeigenaar die op het landgoed een wijngaard aanlegde, een welvarende Joodse familie die hier de vrije tijd doorbracht, een beroemde componist in dienst van de nazi’s, een weduwe en haar kinderen en een informant van de Stasi. Uit al deze aangrijpende en dramatische verhalen doemt een twintigste-eeuwse geschiedenis van Duitsland op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Harding
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029506991
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2017
Bestandsgrootte
7270588 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
409