Het kootje komt van links

Prijs € 17,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Herman Geertsen

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drie plagen bedreigen onze wereld: nationalisme, racisme en ideologisch fanatisme.We hebben gelijk als we geweld onder alle omstandigheden afkeuren. We hebben ook gelijk als we stellen dat tolerantie ophoudt te bestaan zodra we intolerantie tolereren. Door twee keer gelijk te hebben, erkennen we ons ongelijk. Deze roman is ontstaan uit mededogen met de staat waarin ons politiek systeem verkeert, in Nederland en in grote delen van Europa. De zogenaamde elite laat het afweten of verschuilt zich achter instituties die ook in zwaar weer verkeren. Dit boek geeft op een geromantiseerde manier weer hoe politieke denkbeelden zich mogelijk kunnen ontwikkelen tot rampzalige acties. Hoofdpersoon Marc Kusters: 'We verafschuwen en vrezen degenen die erin slagen straattaal salonfähig te maken. We beseffen dat het ondermijnen van onze moraal begint met de vergroving van de manier waarop wij ons uitdrukken, met alle respect. We weten dat vervuilde taal - en dus vervuild denken - makkelijk kan leiden tot vervuild gedrag, tot intolerantie en geweld.' Herman Geertsen (1948) is sociale wetenschapper en journalist. Het kootje komt van links is zijn eerste roman. Eerder publiceerde hij uitsluitend non-fictie, waaronder een leerboek over interpersoonlijke communicatie, Ondubbelzinnig (Van Loghum Slaterus, 1999). Hij bekleedde bij overheden, in het hoger onderwijs en beroepsorganisaties managementfuncties na een loopbaan als journalist. Momenteel is hij directeur van de Vereniging van Schrijvers en vertalers. Venetië zijn tweede vaderstad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herman Geertsen
Uitgever
Boekhandel Jansen & De Feijter / Nieuwe
ISBN
9789491409103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Drie plagen bedreigen onze wereld: nationalisme, racisme en ideologisch fanatisme.
We hebben gelijk als we geweld onder alle omstandigheden afkeuren.
We hebben ook gelijk als we stellen dat tolerantie ophoudt te bestaan zodra we intolerantie tolereren.
Door twee keer gelijk te hebben, erkennen we ons ongelijk.

Deze roman is ontstaan uit mededogen met de staat waarin ons politiek systeem verkeert, in Nederland en in grote delen van Europa. De zogenaamde elite laat het afweten of verschuilt zich achter instituties die ook in zwaar weer verkeren. Dit boek geeft op een geromantiseerde manier weer hoe politieke denkbeelden zich mogelijk kunnen ontwikkelen tot rampzalige acties.

Hoofdpersoon Marc Kusters: 'We verafschuwen en vrezen degenen die erin slagen straattaal salonfähig te maken. We beseffen dat het ondermijnen van onze moraal begint met de vergroving van de manier waarop wij ons uitdrukken, met alle respect. We weten dat vervuilde taal - en dus vervuild denken - makkelijk kan leiden tot vervuild gedrag, tot intolerantie en geweld.'

Herman Geertsen (1948) is sociale wetenschapper en journalist. Het kootje komt van links is zijn eerste roman. Eerder publiceerde hij uitsluitend non-fictie, waaronder een leerboek over interpersoonlijke communicatie, Ondubbelzinnig (Van Loghum Slaterus, 1999). Hij bekleedde bij overheden, in het hoger onderwijs en beroepsorganisaties managementfuncties na een loopbaan als journalist. Momenteel is hij directeur van de Vereniging van Schrijvers en vertalers. Venetië zijn tweede vaderstad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herman Geertsen
Uitgever
Boekhandel Jansen & De Feijter / Nieuwe
ISBN
9789491409103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170